El cuiner peruà Gastón Acurio i els Artistes de Mercat, grans protagonistes de la jornada de cloenda de Mercat de Mercats : Servei de Premsa

El cuiner peruà Gastón Acurio i els Artistes de Mercat, grans protagonistes de la jornada de cloenda de Mercat de Mercats

25/10/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest diumenge les cuines i parades de la VI edició de Mercat de Mercats han tancat després de tres dies d’activitat constant al Pla de la Catedral. Prop de 265.000 persones han visitat la fira. El nou disseny de l’espai de la fira, més ampli que en passades edicions, ha permès que el públic es pugues moure còmodament. Els visitants han pogut gaudir de les 23 parades de mercats, 20 productors de proximitat, 10 cellers de vins i caves de Catalunya i 14 bars i restaurants que han ofert algunes de les seves millors elaboracions. Durant els tres dies de l’esdeveniment, s’han servit 65.000 tiquets de degustació.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha visitat la fira en la seva tercera jornada destacant que Mercat de Mercats “ha estat un èxit de convocatòria, una festa cívica amb una assistència de públic molt diversa: parelles, grups d’amics, i famílies, entre d’altres, que posa en valor els 40 mercats de Barcelona, la seva activitat i els productes de proximitat que allà s’hi troben”.

La gran afluència de públic i l’ambient gastronòmic i festiu han marcat l’agenda de l’acte. Perú ha estat el destí convidat i els seus sabors i productes han sorprès en degustacions gratuïtes als visitants. La iniciativa “Artistes de Mercat”, que mostra per primera vegada a la fira el saber fer dels paradistes, ha apropat als visitants els trucs i secrets de productes com el bacallà, els ous, la carn picada o l’aviram.

Les aules de divulgació culinària i de tast, que enguany han modificat el seu espai per donar cabuda a més espectadors, han acollit 45 activitats de cuina amb gran participació per part del públic assistent. Per elles han desfilat cuiners i alguns dels millors especialistes del món del vi, del cafè o de la cervesa, entre d’altres. Més de 5.000 persones han pogut gaudir de les activitats programades, showcookings, ponències i degustacions de producte, totes de lliure accés.

El cuiner Gastón Acurio, ambaixador cultural i culinari del Perú, ha estat acompanyat per Rafel Piqueras, Jorge del Castillo, Jorge Muñoz, Alfonso Ferraro, Víctor Gutiérrez y Roberto Sihuay, membres de La Pandilla de la Leche de Tigre. La seva visita a Mercat de Mercats ha coincidit avui amb una mostra de folklore peruà que ha recorregut l’Avinguda de la Catedral sumant-se al caràcter festiu de l’esdeveniment, que també ha comptat amb actuacions de músics de carrer a l’escenari ubicat a la façana de la catedral de Barcelona. Els Centralistes de Puno en la seva filial de Barcelona han ofert tres balls en els què s’han fusionat les influències europees i les afro-andines.

La VI edició de Mercat de Mercats ha tornat a aplegar els ciutadans i visitants de Barcelona a l’Avinguda de la Catedral per conèixer, provar i endur-se a casa el producte ofert per les diferents productors i parades presents, així com per tastar in situ les elaboracions que han preparat els 14 restauradors amb el millor producte de mercat i proximitat en forma de tapes, platillos, racions i degustacions.





Paraules clau

mercats/