‘Ikunde. Barcelona, metròpoli colonial’ repassa la relació entre Barcelona i la Guinea Espanyola : Servei de Premsa

‘Ikunde. Barcelona, metròpoli colonial’ repassa la relació entre Barcelona i la Guinea Espanyola

31/05/2016



Temps estimat de lectura: 1 minut

A partir del dia 10 de juny, el Museu de les Cultures del Món acollirà ‘Ikunde. Barcelona, metròpoli colonial’, una nova exposició dedicada a la relació entre Barcelona i la Guinea Espanyola. En aquesta colònia centreafricana l’any 1959 l’Ajuntament de Barcelona va crear, en plena selva tropical, el Centre d’Experimentació i Aclimatament d’Ikunde.

Ikunde, promogut gràcies a la iniciativa personal d’Antoni Jonch, aleshores director del Parc Zoològic de Barcelona, i August Panyella, director del Museu Etnològic, i dirigit per Jordi Sabater Pi, va aportar durant una dècada una part significativa dels fons zoològics, etnològics, arqueològics i botànics de l’Ajuntament de Barcelona, i es va erigir com una institució clau per comprendre alguns trets essencials de la xarxa d’equipaments culturals de què disposa actualment la ciutat.

L’exposició, que pretén, doncs, revisar el lligam complex i ambigu trenat entre Barcelona i Guinea, està comissariada per Andrés Antebi, Pablo González Morandi, Alberto López Bargados i Eloy Martín Corrales.

 





Paraules clau

Guinea Espanyola/ Ikunde/