Barcelona comença la temporada alta de banys : Servei de Premsa

Barcelona comença la temporada alta de banys

31/05/2016



Temps estimat de lectura: 6 minuts

 

Barcelona activarà des del 1 de juny la temporada alta de les platges de la ciutat amb l’activació de tots els serveis vinculats al litoral barceloní en horari extensiu i que durarà fins el 11 de setembre. Del 12 al 25 de setembre tornaran a reprendre’s els serveis corresponents a la temporada mitja.

Es reforça la neteja a les platges

El servei de neteja a les platges en temporada alta es fa diàriament entre els dies 1 de juny i 30 de setembre, inclosos els diumenges i dies festius. Per dur a terme aquestes tasques, es destinen 21 equips de treball amb 40 operaris, -matí i tarda- per al buidat de papereres. Els accessos a les platges es reforcen amb cubells ancorats en totes les parts dels passeigs des de la plaça del Mar fins a la platja de Llevant.

Aquest servei de neteja està reforçat amb el desplegament de 300 papereres subministrades per l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Els serveis de les platges, a punt per a la temporada alta

Des de l’1 de juny tots els serveis i equipaments municipals a les platges funcionen a ple rendiment per facilitar l’estada dels usuaris i banyistes coincidint amb la temporada alta. Els usuaris de les platges disposen de 126 lavabos públics.

Així, es disposa de 11 urinaris i 56 lavabos públics -14 són adaptats- en horari de 10:30 hores a 21:00 hores i també de 70 lavabos més també d’ús gratuït -17 d’adaptats- situats a les guinguetes. Les platges també compten amb 92 dutxes, a més de servei de gandules i para-sols.

Les guinguetes tornaran a oferir l’ampliació de servei a la sorra

Un total de 20 guinguetes tornaran a donar enguany servei als banyistes més enllà de la zona de taules, fins a la trencant de l’aigua i en un radi de 50 metres al voltant de la seva ubicació. D’aquesta manera s’adhereixen a la iniciativa municipal per millorar el servei als usuaris de les platges i dissuadir la venda ambulant il•legal amb una oferta regulada. El personal de servei estarà identificat i podrà servir begudes refrescants. A més, també col•laborarà amb la neteja d’aquesta zona.

Les 20 guinguetes de Barcelona donen servei des de les 9:00 hores i fins a la mitjanit les ubicades a Ciutat Vella, i de 9:00 hores a 2:00 hores les de Sant Martí.

Platges més accessibles i espais per a la pràctica de l’esport

Les platges de Barceloneta, Nova Icària i zona de banys del Fòrum disposen de serveis de suport al bany per a persones amb diversitat funcional: zones de vestidors, cadires amfíbies, grues elevadores, armilles salvavides, para-sols i una zona d’espera amb pèrgola a la platja de Nova Icària. Personal tècnic del servei de salvament i socorrisme ofereix suport per entrar i sortir del mar i gaudir del bany.

A més de passeres de fusta per apropar-se a l’aigua, els usuaris amb mobilitat reduïda disposen de reserves d’aparcament amb itineraris accessibles fins la platja seca, senyalització i informació visual i tàctil, lavabos adaptats i dutxes adaptades amb cadires i transport públic adaptat.

El servei de suport del bany assistit està disponible tots els caps de setmana i festius de juny, tots els dies de l’1 de juliol al 15 de setembre i els caps de setmana i festius de la segona quinzena de setembre. No requereix sol•licitud prèvia i els horaris són: platja de la Barceloneta i zona de banys del Fòrum: d’11:00 hores a 14:00 hores, i platja de la Nova Icària: d’11:00 hores a 14:00 hores i de 16:00 hores a 19:00 hores.

Actualment les platges disposen de 14 xarxes de voleibol de lliure accés i per a tothom: Sant Sebastià, Barceloneta, Somorrostro (3), Nova Icària (4), Bogatell (2), Marbella, Nova Marbella, Llevant. La platja de Bogatell disposa d’un camp amb cistelles de Korfball i un altre camp de futbol.

A més a més, es disposa de diferents zones dotades amb aparells de fitness, a destacar la de l’espigó del gas remodelada recentment.

D’altra banda, conjuntament amb l’AMB, es mantenen les zones d’aparcament de bicicletes properes a la sorra.

 

Bona qualitat dels serveis de les platges

L’Ajuntament de Barcelona ha obtingut el distintiu de la Bandera Blava per a set platges de la ciutat: Sant Sebastià, Sant Miquel, Barceloneta-Somorrostro, Nova Icària, Bogatell, Mar Bella, Nova Mar Bella atorgat per la Fundació Europea d’Educació Ambiental (ADEAC-FEEE). Aquest distintiu destaca les bones pràctiques a les platges urbanes i acredita la netedat de l’aigua i la sorra, la facilitat d’accés, l’absència de vehicles circulant-hi, els serveis i la senyalització adequats i la realització de campanyes i activitats d’educació ambiental.

Totes les platges de Barcelona disposen de certificació ISO 14.001 des del 2003, que indica que compleixen l’estàndard internacional en qüestions de medi ambient amb la implantació de mesures com la bona gestió dels residus, l’analítica de la qualitat de la sorra i l’aigua, els limitadors acústics instal•lats a les guinguetes, entre d’altres. Unes banderes blanques situades al llarg del litoral informen a la ciutadania d’aquesta certificació.

A més, les platges de Mar Bella, Nova Mar Bella, Nova Icària, i la platja de Sant Miquel, disposen aquest any de la bandera d’Ecoplayas atorgada per “ATEGRUS, Asociación técnica para la gestión de residuos, aseo urbano y medio ambiente” com a reconeixement a la seva qualitat i serveis.

Les platges disposaran de 9 informadors, presents en 8 punts informatius del litoral: Sant Sebastià, Barceloneta, Nova Icària, Bogatell, Mar Bella, Nova Mar Bella, Llevant i Zona Fòrum, entre ells, personal de suport procedents del Pla d’Ocupació Municipal, de les especialitats Informador Ambiental.

El Centre de la Platja, reconegut Centre Blau per l’oferta d’activitats i lleure, celebra el 10è aniversari

El Centre de la Platja és l’equipament municipal d’educació ambiental del litoral de Barcelona. Va obrir les seves portes l’estiu de 2006 i, després de 10 anys de trajectòria, ha esdevingut el centre de referència pel que fa a activitats de sensibilització ambiental impulsades per l’Ajuntament a les platges de Barcelona. Treballa l’eix de la sostenibilitat litoral des de la seva vessant històrica, social i ambiental.

Reconegut, per tercer any, com a Centre Blau per la Foundation for Environmental Education (FEE), ofereix diferents serveis per explicar i apropar les platges a la ciutadania. Entre els diferents serveis, hi destaquen, el programa d’activitats tant per a grups com per a ciutadania individual, l’assessorament i la resolució de consultes sobre les platges de la ciutat, la mostra d’exposicions temporals vinculades al litoral, el préstec de material lúdic i divulgatiu (premsa diària, revistes, jocs de platges, materials esportius, caixes didàctiques, etc.), la cessió gratuïta de la sala polivalent i la itinerància de l’exposició pròpia sobre el litoral barceloní. A més, des de l’equipament es fa un intens treball per establir sinergies i col·laboracions amb entitats del barri i amb altres equipaments i programes d’educació ambiental de la ciutat.

Aquesta temporada, l’equipament celebra el seu desè aniversari. S’ha renovat l’espai interior, aconseguint un espai més acollidor i millor adaptat als serveis que s’hi ofereixen. A més, és previst realitzar un acte festiu a la platja del Somorrostro el divendres 30 de setembre, en el marc de la Festa Major de la Barceloneta, com a celebració del desè aniversari i del final de la temporada 2016. Per a més informació: (http://lameva.barcelona.cat/ca/aprofita-la/banys-i-platges/centre-de-la-platja)

Àrea d’accés per a ciutadans amb gossos a la Platja de Llevant

Barcelona fa un nou pas endavant en la normalització de la convivència amb els animals de companyia, en aquest cas els gossos, amb una prova pilot per poder disposar d’un espai per al bany a la platja de Llevant durant aquesta temporada de banys.

Aquest espai específic, estarà perfectament delimitat amb un tancament perimetral de fusta, senyalitzat i comptarà amb informadors que vetllaran pel correcte ús del mateix.

En aquests moments, la implementació de l’espai es troba en fase d’exposició al públic fins al dia 9 de juny, data en la qual finalitza el termini per a la presentació d’al•legacions. A continuació, l’Ajuntament respondrà les al•legacions presentades i procedirà a tramitar l’aprovació definitiva del decret que s’estima es realitzi a començaments de juliol. Aprovat definitivament el decret, es començaran les obres d’implementació de l’espai amb una durada aproximada de 3 setmanes d’obres.

Per a més informació: http://lameva.barcelona.cat/ca/aprofita-la/banys-i-platges





Paraules clau

banys/ platges/ temporada alta banys/