L’Ajuntament traurà a concurs públic sis solars municipals per impulsar el cohabitatge : Servei de Premsa

L’Ajuntament traurà a concurs públic sis solars municipals per impulsar el cohabitatge

30/05/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

 

L’Ajuntament de Barcelona traurà a concurs públic l’adjudicació de sis solars situats en diferents districtes de la ciutat per a la construcció d’habitatge cooperatiu en règim de cessió d’ús, o cohabitatge. De fet, l’accés a aquest concurs quedarà restringit a cooperatives que fomenten noves formes d’accés i de relació amb l’habitatge protegit, que no passen per la propietat ni tampoc pel lloguer. Es tracta, doncs, d’impulsar una nova via d’ampliació del parc d’habitatge assequible de la ciutat, aquest cop oferint noves oportunitats a cooperatives i promotores socials d’habitatge. La propietat del sòl mai no deixarà de ser pública i s’oferirà en dret de superfície.

La valoració  dels projectes tindrà especialment en compte criteris ambientals, com l’ús de sistemes constructius de baix impacte ambiental, i socials, com la imbricació amb el territori i la participació dels cooperativistes.

Igualment, els projectes han de preveure una quantitat significativa d’espais comunitaris que promoguin la vida en comunitat, l’ús compartit d’infraestructures bàsiques i la coresponsabilitat dels usuaris en la gestió.

 

Descarregar nota de premsa en format PDF





Paraules clau

habitatge/