La Taula d’Assentaments analitza les dades de balanç de 2015 : Servei de Premsa

La Taula d’Assentaments analitza les dades de balanç de 2015

10/05/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest matí s’ha reunit la Taula d’Assentaments, on el govern ha informat als grups municipals de les dades d’atenció de l’Oficina del Pla d’Assentaments Irregulars (OPAI) corresponents a 2015.

 

Canvis en la intervenció

Cal remarcar com un punt d’inflexió la decisió de traslladar l’oficina de l’Àrea d’Urbanisme a l’Àrea de Drets Socials i, en els darrers mesos, del departament d’Immigració al d’Intervenció Social a l’Espai Públic, cosa que ha permès millorar la seva coordinació amb d’altres recursos que intervenen en medi obert, com ara SISFArom, SIS Detecció, SIS Tractament o el Servei de Gestió de Conflictes.

Al llarg del 2015 l’OPAI va incorporar una persona responsable de formació, i es va dissenyar un Pla de Formació que intenta donar resposta als diferents perfils i necessitats de les persones usuàries.

D’altres canvis rellevants han estat el pas d’un tipus d’intervenció social reactiva després dels desallotjaments, cap a una intervenció de caràcter proactiu:

S’ha incrementat la coordinació amb entitats que intervenen en assentaments, especialment la Xarxa de Suport als Assentaments i CEPAIM.

També s’ha produït un canvi en el tipus de reallotjament temporal ofert: durant l’any 2015 pràcticament va desaparèixer l’ús de pensions socials i privades, que actualment s’utilitzen només de manera puntual per a persones o situacions molt concretes. S’ha apostat, en canvi, per l’allotjament en pisos d’inclusió, que millora la vinculació dels usuaris a un pla de treball. En aquest sentit, es valora molt favorablement l’experiència de reallotjament en pisos de 9 famílies amb menors provinents d’un assentament del carrer Àlaba durant els anys 2014 i 2015.

 

Descarregar nota en format PDF





Paraules clau

Taula d’Assentaments/