Jaume Asens participa a ‘Ciutats sense mordasses’ : Servei de Premsa

Jaume Asens participa a ‘Ciutats sense mordasses’

06/05/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dissabte, 7 de maig, a les 11 hores a la plaça Sant Jaume, el tinent d’alcalde de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència, Jaume Asens, atendrà als mitjans de comunicació en el marc de l’acte ‘Ciutats sense mordasses’. Diversos col·lectius, encapçalats per la Plataforma No Somos Delito i amb el recolzament de l’Ajuntament de Barcelona, han organitzat un acte festiu i reivindicatiu per treballar com esmenar la Llei de Seguretat Ciutadana.

A les 12h s’iniciarà la jornada amb el parlament de Mónica Hidalgo, de la Plataforma No Somos Delito, que continuarà amb el parlament de col·lectius implicats i amenaçats per aquesta nova llei. A continuació, a les 13 hores hi haurà un recital de poesia del col·lectiu ‘Ni mudes ni a la gàbia’ amb Mireia Calafell, David Caño i David Fernández a la guitarra.

A les 14 hores Jaume Asens pronunciarà la conferència ‘Dret a la ciutat, dret a l’espai públic i drets humans’, acompanyat de representants de les ciutats d’Oviedo, Cenicero, Madrid, Alfaro, València i Saragossa.

A la tarda, a partir de les 16.30 hores, a la Sala de Tinents de l’Ajuntament de Barcelona, representants de la Plataforma No Somos Delito prendran la paraula per explicar els objectius d’aquesta trobada i, a continuació, diferents membres dels municipis convocats parlaran sobre les conseqüències de l’aplicació de la Llei de Seguretat Ciutadana a l’àmbit local. A  continuació, cap a les 17.30 hores, aquests representants municipals i membres activistes de diferents entitats i organitzacions abordaran els drets civils i les ordenances municipals sota el títol ‘Ordenances municipals emmordassades i criminalitzats’ i, per últim, es llegiran les conclusions de la jornada i es fixaran els objectius comuns.

Aquesta jornada està promoguda per Plataforma No Somos Delito amb la col·laboració de l’Institut de Drets Humans de Catalunya, Irídia, SOS Racisme, Catalunya Plurat.cat, PAHBCN, NOVACT i Defender a quien defiende.

 





Paraules clau

Ciudades libres de mordaza/