Ada Colau participa a una taula sobre l’impacte dels moviments migratoris en el marc de la Setmana de la Resiliència : Servei de Premsa

Ada Colau participa a una taula sobre l’impacte dels moviments migratoris en el marc de la Setmana de la Resiliència

16/03/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Aquest matí, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha participat com a ponent a una taula d’experts sobre l’impacte de les migracions i la recerca de ciutats refugi en el marc de la Setmana de la Resiliència que se celebra a Barcelona fins al 18 de març.

La taula ha portat per títol “High Level Panel on Migration Impacts” i hi han intervingut també l’alcalde d’Atenes, Giorgos Kaminis, l’alcalde de Lesbos, Spyridon Galinos, l’alcalde de Tiassalé, Sylla Soualiho, i el secretari general de United Cities and Local Governments (UCLG), Josep Roig.

Durant la seva intervenció, l’alcaldessa de Barcelona s’ha centrat en el paper fonamental que jugaran les ciutats per “desbloquejar els impediments que estan posant la Unió Europea i els seus estats perquè és produeixin els reassentamets dels refugiats i refugiades”. “Les ciutats són les que poden donar la resposta més adequada a aquesta crisi”, ha reblat Colau.

La Setmana Mundial de la Resiliència Urbana, el primer esdeveniment d’aquestes característiques que es duu a terme a escala mundial, aspira a donar veu a les ciutats i connectar-les per sumar esforços davant de reptes comuns, donant-los l’oportunitat d’intercanviar coneixements pràctics a través de la difusió d’exemples i de bones pràctiques en matèria de resiliència arreu del món.

El Govern municipal té l’objectiu de potenciar i prioritzar els projectes de resiliència orientats als ciutadans i col·lectius més vulnerables i d’incorporar la participació ciutadana en els projectes.

Més imatges:
Flickr Barcelona_cat





Paraules clau

Resiliència/