En marxa les obres de reforma de l’equipament sanitari del carrer Sant Oleguer, 17 : Servei de Premsa

En marxa les obres de reforma de l’equipament sanitari del carrer Sant Oleguer, 17

06/03/2016



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat les actuacions de reforma de la planta baixa i part de la primera planta de l’espai situat al carrer Sant Oleguer, 17, al districte de Ciutat Vella. Les obres d’aquest espai de titularitat municipal està previst que finalitzin cap al mes de juliol de 2016. El pressupost de licitació de les actuacions és d’uns 859.360 euros i la superfície és d’uns 730 m2.

El projecte abasta la planta baixa i part de la primera planta de Sant Oleguer, 17, que acolliran, un cop finalitzades aquestes actuacions, el CUAP de Peracamps. Aquest CUAP està actualment situat a l’avinguda de les Drassanes, 13-15. Aquest nou espai que ara s’està reformant ocupa tota la planta baixa amb un petit apèndix a la planta primera on s’ubiquen els vestidors, el dormitori per a dos llits i un magatzem.

 

Millora i reordenació d’equipaments sanitaris del districte de Ciutat Vella

Aquesta actuació al carrer de Sant Oleguer, 17, dóna el tret de sortida a la primera fase de la reordenació i millora de set serveis de salut del districte de Ciutat Vella que impliquen el trasllat o ampliació d’alguns dels serveis que ara operen a l’entorn del districte i que són: el Centre d’Atenció i Seguiment (CAS) Baluard; el Centre d’Urgències i Atenció Primària (CUAP) de Peracamps; les unitats de Malalties de transmissió sexual (MTS), de Medicina Tropical i de Tuberculosi; i els centres de salut mental infanto-juvenil (CSMIJ) i d’Adults (CSMA) de Ciutat Vella.

La primera fase contempla -més enllà de l’actuació del carrer de Sant Oleguer que està en marxa- el trasllat del CAS Baluard a l’espai que quedarà alliberat pel CUAP de Peracamps a l’avinguda Drassanes, 13-15. Per tal de poder dur a terme aquest trasllat, l’Ajuntament de Barcelona invertirà uns 500.000 euros per adequar els 500 m2 de l’espai ubicat a l’avinguda Drassanes, 13-15. D’aquesta manera, l’equipament que ara ocupa el CAS Baluard quedarà totalment alliberat.

En una segona fase, i amb un pressupost de 600.000 euros provinents del Servei Català de la Salut, s’acabarà d’adequar la primera planta del carrer de Sant Oleguer, 17, que compta amb 1.250 m2. Aquí es traslladaran la Unitat de Malalties de Transmissió Sexual, la Unitat de Medicina Tropical i la Unitat de Tuberculosi que ara s’ofereixen des del CAP de Drassanes (avinguda de les Drassanes, 17-21).

En aquesta fase, també s’adequarà l’espai que quedarà alliberat del CAP de Drassanes per acollir i integrar els serveis de Salut Mental, tant infanto-juvenils com d’adults, que actualment es troben al carrer Rec Comtal i a la Via Laietana. L’adequació d’aquests espais del CAP Drassanes requerirà d’un pressupost de 400.000 euros que assumirà CatSalut i els operadors sanitaris.

Gràcies a tota aquesta operació de reordenació i millora dels equipaments, el districte de Ciutat Vella guanyarà 1.500 metres quadrats nous d’equipaments de salut per al servei dels veïns i les veïnes del districte i de tota la ciutat.

El principal objectiu de la reordenació és donar resposta a la necessitat de millora dels equipaments de salut del Districte, aprofitant els recursos existents al màxim i potenciant l’atenció integral i la continuïtat assistencial. Així, es garantirà la millora de l’accessibilitat dels usuaris als diferents equipaments, tant de ciutat com de districte.

Aquesta nova distribució permet ampliar i millorar la confortabilitat i la coordinació del CAS Baluard amb la xarxa sanitària, tal i com s’estableix al Pla d’Acció de Drogues de l’Ajuntament de Barcelona. Alhora també garanteix la continuïtat al districte de les unitats de tractament de les malalties de transmissió sexual (MTS), les malalties tropicals i al tuberculosi. Finalment, s’aconsegueix integrar tots els serveis de Salut Mental de Ciutat Vella en el CAP Drassanes i la millora i ampliació del CUAP Peracamps.





Paraules clau

Ciutat Vella/ Sant Oleguer/