Mercedes Vidal: estem defensant l’interès general i l’interès dels treballadors i treballadores : Servei de Premsa

Mercedes Vidal: estem defensant l’interès general i l’interès dels treballadors i treballadores

23/02/2016



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La presidenta de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, ha valorat avui la darrera reunió mantinguda ahir al vespre amb els representants dels treballadors de metro.

Vidal ha assegurat que la reunió es va encarar amb la voluntat de desencallar la situació i negociar una proposta, que per part de TMB s’ha fet buscant els màxims però respectant alhora els marcs pressupostaris.

Vidal ha revelat que els treballadors demanen “un increment constant de retribució, que no es pot assumir”. “No és possible acceptar-ho”, ha assegurat i ha afegit que és una qüestió de responsabilitat de cara als propis treballadors i per garantir la qualitat del servei.

“Em sap greu pels treballadors perquè hi ha una part dels representants que els estant portant a un carreró sense sortida” ha dit Vidal, que ha negat que en aquestes darreres reunions s’hagi volgut tancar tot el conveni col•lectiu i ha refermat la seva disposició a seguir negociant-lo el mateix dia que s’aixequin les vagues. Fins ara, ha dit la presidenta de TMB, això no ha estat possible per una voluntat de bloqueig d’una part dels representants dels treballadors.

La presidenta de TMB ha afirmat que “si mediació ens crida, hi anirem”, però ha recordat que no podem anar més enllà del marc pressupostari i legal establert. “L’empresa pública ha de ser un exemple de retribució als treballadors però això no pot fer augmentar de manera indefinida els sous” i ha explicat que a la reunió d’ahir els representants dels treballadors van posar sobre la taula demandes d’augments del 3%, a banda del que ja s’havia ofert, quan l’empresa només té capacitat per oferir un 1%, el màxim legal, i complements. “Volem ser responsables amb l’interès general”, ha sentenciat.

Pel que fa a la perspectiva d’assolir una entesa, Vidal ha assegurat que “no ens rendim” i ha reiterat que hi ha raons suficients per desencallar el conflicte, no anar a un escenari de vaga i arribar a un acord.

En referència a les afectacions al Mobile World Congress, la presidenta de TMB ha afirmat que s’està amb converses constants amb l’organització del Congrés i amb la Fira, i que el Govern Municipal està compromès perquè aquest sigui un èxit. “La ciutat està molt preparada per acollir el Mobile, fins i tot amb una situació de vaga”, ha assegurat.

De cara als ciutadans, la regidora de Mobilitat ha tornat a demanar que demà s’eviti l’ús del metro i es busquin mitjans de transport alternatius, com pot ser la resta de transport públic, o bé s’opti per anar a peu o amb bicicleta.





Paraules clau

tmb/