El districte i les entitats de Nou Barris defineixen el full de ruta del Pla Integral contra la pobresa : Servei de Premsa

El districte i les entitats de Nou Barris defineixen el full de ruta del Pla Integral contra la pobresa

20/02/2016



Temps estimat de lectura: 3 minuts

La regidora de Nou Barris, Janet Sanz, la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, i representants de les entitats que agrupa la campanya 9Barris Cabrejada han participat avui en una jornada de debat sobre l’elaboració del pla integral contra la pobresa al districte, que s’ha celebrat al Centre Cívic Zona Nord.

L’objectiu de la trobada ha estat poder elaborar una diagnosi de necessitats i problemes dels diferents barris del districte i dissenyar de la mà de les entitats i veïns, “el full de ruta del districte” que reculli les propostes i mesures que ha s’han d’impulsar per combatre l’augment de les desigualtats a Nou Barris i garantir els drets socials de totes les persones.

Durant la inauguració, Janet Sanz ha agraït als veïns i entitats la seva lluita i ha assegurat que la indignació i el cabreig “és un motor de canvi” i ha assegurat que el govern municipal farà lo impossible per frenar el creixement de les desigualtats entre barris i per garantir els drets de tots els veïns, deixant enrere les polítiques assistencialistes”.

Per Janet Sanz, la màxima reivindicativa “No és pobresa, és injustícia” , denota que el que cal “és garantir drets socials básics, com el dret a un habitatge garantint un parc públic d’habitatge de lloguer assequible, una feina, accés a l’alimentació”. La regidora del Districte ha volgut destacar “l’orgull d’un districte on moltíssimes entitats o iniciatives que treballen cada dia per garantir la cohesió social o els drets dels infants”.
La tinenta d’alcaldia Laia Ortiz ha destacat que des de la seva àrea “es treballa per garantir drets i rendes que permetin viure amb dignitat i superar els ajuts o polítiques assitencialistes”. “El dret a l’educació, a una sanitat de qualitat, a un habitatge digne que doni resposta a l’emergència habitacional, a fer front i combatre la pobresa energètica. Tots aquests drets socials són els que hem de garantir”.
Aurora Álvarez, “Yoyi”, en representació de 9Barris Cabrejada, ha assegurat que reclamen, entre d’altres mesures, “garantir una atenció social integral a les famílies a través una finestreta única, disposar d’un cens de pisos buits, avançar en la gestió ciutadana dels equipaments o afavorir l’economia social i comunitària per garantir feina de qualitat i combatre l’atur al districte”.

Les conclusions que sorgides de la jornada serviran de base per a l’elaboració del pla integral contra la pobresa i s’elevaran en el marc d’un plenari extraordinari del Consell del Districte que se celebrarà el proper mes d’abril. A més, la voluntat és incorporar les mesures en el Programes d’Actuació Municipal (PAM) i el Programa d’Actuació de Districte (PAD).

La jornada ha inclòs quatre tallers temàtics de discussió –Atenció Social, Habitatge, Ocupació, Educació-Infància– moderats conjuntament per membres de l’Ajuntament i de les entitats.

Durant l’anterior mandat, més de 100 entitats de Nou Barris van engegar la campanya 9Barris Cabrejada diu Prou per denunciar la situació social i econòmica del districte i la manca de respostes i actuacions polítiques per fer front a la situació.

A finals de 2014 van llançar la campanya “No és Pobresa és Injustícia” i es va fer un document on es presentava una diagnosi de la situació i es formulaven reivindicacions que assenyalaven quines havien de ser les polítiques municipals per fer front a la situació de pobresa en la qual viuen molts veïns i veïnes del districte.

Entre les demandes es va formular la petició d’un plenari extraordinari sobre pobresa. El plenari convocat aleshores va ser considerat insuficient per les entitats, i, per això, l’actual Govern municipal s’ha compromès a convocar-ne un de nou. La jornada de dissabte és una sessió de treball prèvia al plenari extraordinari on es podran discutir mesures i un possible document que es presentaria i debatria a la sessió plenària.





Paraules clau

Nou Barris/