Nous avenços en la transformació de les Glòries amb els infants com a protagonistes : Servei de Premsa

Nous avenços en la transformació de les Glòries amb els infants com a protagonistes

26/12/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La transformació de la plaça de les Glòries fa nous passos endavant amb els infants i els alumnes com a protagonistes. L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat els tràmits urbanístics per a la construcció de l’Escola Bressol Municipal Encants, de manera que s’avança en l’impuls del pol d’equipaments llargament reivindicats pel veïnat i incorporats en el Compromís per Glòries.

El Govern municipal ha aprovat inicialment el Pla Especial Urbanístic i de Millora Urbana per a la concreció de l’equipament, que s’ubicarà al carrer de Cartagena, 159, al sector 2 de la Modificació del Pla General Metropolità de la plaça de les Glòries i el seu entorn. El tràmit es va dur a terme a la Comissió de Govern del 17 de desembre, i permet definir la ubicació dels sòls públics d’equipament previstos en l’illa delimitada pels carrers Consell de Cent, Castillejos, Cartagena i la prolongació del carrer Diputació.

El pla de l’escola bressol Encants està promogut per l’Institut Municipal d’Educació i el Consorci d’Educació de Barcelona, i està previst que s’inclogui en el pla de noves construccions pel període 2016-19. El nou centre disposaria de 6 grups i 87 places, que suposarien un ampli augment d’oferta en l’entorn de Sagrada Família i Glòries, una de les zones prioritàries a l’hora de decidir les noves inversions en bressol.

 

L’Escola Encants envaeix el carrer Cartagena

La futura escola bressol es construirà al costat de l’Escola Encants. Aquest centre ha guanyat recentment un nou espai de lleure per a la seva comunitat educativa, després que el consistori hagi reforçat la pacificació del carrer, prohibint l’aparcament al carrer Cartagena en el tram entre l’avinguda Diagonal i el carrer Consell de Cent.

 

 

Els nens i nenes del centre i les seves famílies poden realitzar activitats en aquest vial pacificat, que està inclòs en l’àmbit de transformació de les Glòries. D’aquesta manera, ja s’avança en el futur ús de l’espai, que formarà part del futur gran parc de la plaça i es destinarà a vianants.

De fet, en els darrers dies l’alumnat ja s’han fet seu el carrer per transformar-lo al seu gust i decidir quins usos els agradaria donar-li de forma provisional. Els nens i nenes han estat els encarregats de plantejar una transformació en aquest tram de Cartagena i ja han pres mides, han descobert què hi ha i què hi falta i han ideat jocs que demostren que el carrer pot ser un espai idoni per jugar i córrer.

La iniciativa forma part del procés de participació i implicació ciutadana en el projecte de renovació urbanística de les Glòries. Dins d’aquest procés, l’equip d’arquitectes municipals, en el marc del programa Escoles + Sostenibles i amb la col•laboració del Consorci d’Educació de Barcelona, ha proposat a les escoles i al veïnat que comencin a fer-se seu l’espai i que elaborin experiències artístiques i lúdiques, amb intervencions de baix cost però que canviïn de manera substancial la imatge del carrer.





Paraules clau

Glòries/