Presentació de la Marató 2.0 de Donants de Sang : Servei de Premsa

Presentació de la Marató 2.0 de Donants de Sang

23/12/2015



Temps estimat de lectura: 1 minut

Dilluns 28 de desembre, a les 11:00 hores (Saló de la Ciutat), l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, i la comissionada de Salut, Gemma Tarafa, assisteixen a la presentació de la Marató 2.0 de Donants de Sang, que se celebrarà a tot Catalunya entre els dies 15 i 22 de gener. Hi assistirà també el director del Banc de Sang i Teixits, Enric Argelagué.

La campanya es fa coincidint amb el moment de l’any en què les reserves són més baixes, just després de les vacances de Nadal. La ciutat de Barcelona se suma a aquesta iniciativa, amb la implicació institucional i amb una donació de sang a plaça de Catalunya el 15 i 16 de gener i accions especials als principals hospitals de la ciutat.

La mobilització per la Marató es fa, en bona part, a través de les xarxes socials i dels Ambaixadors 2.0 de la donació, ciutadans anònims que ajuden el Banc de Sang a conscienciar sobre la necessitat de donar sang. Aquest any, a l’equip d’Ambaixadors s’hi incorporen receptors de sang, persones que al llarg de la vida han necessitat sang per superar alguna malaltia.

Per què l’eslògan “La sort de donar sang”?

Donar sang és sinònim de salut, per això ser donant és una sort. Com també és una sort per als qui necessiten sang que hi hagi milers de persones que cada any en donen. Gràcies a elles, els malalts poden rebre sang per a les operacions i tractaments.





Paraules clau

donació sang/ Marató 2.0/ salut/