Gerardo Pisarello encapçala la missió institucional i empresarial de Barcelona a la Business of Design Week de Hong Kong : Servei de Premsa

Gerardo Pisarello encapçala la missió institucional i empresarial de Barcelona a la Business of Design Week de Hong Kong

01/12/2015



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El primer tinent d’alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, encapçala, a partir de dimarts 2 de desembre, la missió institucional i empresarial amb què Barcelona participarà, com a ciutat convidada, a la Business of Design Week (BODW) 2015, un esdeveniment internacional del sector del disseny i la innovació fins ara reservat als Estats i que té lloc fins al 6 de desembre.

Pisarello estarà acompanyat, entre d’altres, del director de l’Institut Ramon Llull, Àlex Susanna, el regidor d’Ocupació, Empresa i Turisme de Barcelona, Agustí Colom, el regidor d’Habitatge de l’Ajuntament, Josep Maria Montaner, així com de representants del Barcelona Centre de Disseny (BCD), el FAD (Foment de les Arts i del Disseny), ACCIÓ.

L’interès de la missió rau en poder explicar en aquest context internacional com el disseny s’ha convertit en un element clau per afrontar els principals reptes socials i com el sector creatiu, del disseny i de la innovació s’ha convertit en una part integral i transversal del sistema econòmic, cultural i formatiu de Barcelona i Catalunya.

Barcelona es presenta a Hong Kong amb el projecte Barcelona Inspires Design, impulsat per l’Ajuntament i organitzat i coordinat per l’Institut Ramon Llull i que comptarà amb un estand de 400 m2 a la zona IDT Expo, amb exposicions de BCD i el FAD, ponències a càrrec de 21 experts de Barcelona al BODW Fòrum i un programa de dinamització format per un ampli conjunt d’esdeveniments relacionats amb la ciutat.

Pel que fa a l’estand, un espai d’uns 400 m2, que s’inaugurarà oficialment el dia 3 de desembre a les 10 del matí, el visitant podrà gaudir de dues exposicions relacionades amb el disseny fet a Barcelona: la mostra Independent Design, comissariada pel FAD i formada per 40 peces de petit format d’autors emergents que dissenyen, produeixen i posen al mercat les seves pròpies creacions. Anirà acompanyada d’un audiovisual que té com a protagonista la quotidianitat del disseny a Barcelona en un dia qualsevol a la vida de Cecília Tham, una arquitecta de Hong Kong afincada a la ciutat.

D’altra banda, es podrà veure una selecció de 17 objectes signats per dissenyadors i empreses referents de Barcelona, una mostra comissariada pel BCD sota el nom Inspired in Barcelona. Molts dels productes – que abasten l’àmbit industrial, la moda, l’hàbitat o l’esport – gaudeixen del reconeixement internacional de diversos premis de prestigi.

Pel que fa als ponents, Barcelona també estarà representada amb 21 destacades personalitats del món del disseny, l’arquitectura i el talent creatiu de la ciutat. Hi participaran dissenyadors com Javier Mariscal, Martí Guixé, David Ruiz, Jorge Pensi, Gabriele Schiavon i Gerard Sanmartí, Txell Miras i Josep Abril, i arquitectes com Benedetta Tagliabue o Fermín Vázquez. També hi intervindran representants de marques i empreses de la ciutat internacionalment reconegudes com el Festival Sónar, FC Barcelona, Mango, Desigual, Roca o Cricursa, així com experts en disseny urbà i habitatge, com el regidor d’habitatge Josep Maria Montaner, i professionals vinculats a l’art i el patrimoni de la ciutat, com Jaume Plensa i Jordi Faulí.

Aquesta presència es completa amb la missió comercial, coordinada per ACCIÓ i BCD, formada per una vintena d’empreses vinculades al món del disseny de Barcelona: 4-id design network, Ànima Barcelona, BD Barcelona Design, Brand Your Shoes, Carpyen, Dear Design, Domestic Data Streamers, Dosnoventa Bikes, El Nan, Gemma Bernal Design, Grifone, Grotesque Shoes, Innou, Mediclinics, Mobles 114 editions, RS Barcelona, Siarq Advanced Solar Design, Stimulo Design, Workplane Design i Zebra Design and Retail.

Finalment, tant a la fira com a diversos espais de la ciutat, es durà a terme una programació paral·lela amb altres propostes i activitats que acostaran la realitat del disseny i la creativitat de Barcelona a Hong Kong, des de diferents perspectives.

En l’àmbit educatiu, destaca la presentació dels guanyadors del projecte internacional Green Living and Sustainability in the Community, adreçat a instituts de Secundària de Hong Kong i de la Unió Europea

Un dels eixos d’aquest programa d’activitats són les conferències que s’articulen com espais d’intercanvi d’experiències entre els dos territoris. Hi haurà seminaris sobre la gestió del Turisme o els diàlegs Hong Kong-Barcelona organitzats per Casa Àsia centrats en l’ecodisseny i l’e-commerce.

Destaca, també, en l’àmbit cultural, la presentació del Reactable, que es pot veure fins al 6 de desembre al PMQ com a part del programa @Detour. També al PMQ, Domestic Data Streamers presenta East meets West, una instal·lació interactiva que apel·la als visitants i es va construint a partir de les seves respostes a diferents qüestions relacionades amb la relació Orient-Occident.

La proposta cultural es completa amb Foot-Ball, l’espectacle de la companyia Gelabert Azzopardi inspirat en el FC Barcelona que es podrà veure durant el sopar gal·la de BODW.

Més informació: barcelonahk.llull.cat





Paraules clau

Business of Design Week de Hong Kong/