La Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i l’Obra Social ”la Caixa” signen un conveni de col·laboració per elaborar la segona edició de l’Enquesta de Violència Masclista : Servei de Premsa

La Generalitat, l’Ajuntament de Barcelona i l’Obra Social ”la Caixa” signen un conveni de col·laboració per elaborar la segona edició de l’Enquesta de Violència Masclista

30/11/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Departament de Benestar Social i Família, el Departament d’Interior, l’Ajuntament de Barcelona i l’Obra Social ”la Caixa” han signat un conveni per realitzar una nova edició de l’Enquesta sobre Violència Masclista. L’enquesta permetrà estudiar la prevalença de la violència masclista a Catalunya en els àmbits següents: agressions masclistes als espais públics, discriminació per raó de sexe i assetjament sexual a la feina, agressions en les relacions de parella i exparella i agressions masclistes d’especial gravetat. També es mesuraran les percepcions i els valors dels homes i les dones en l’àmbit de la violència masclista.

L’objectiu és obtenir informació estadística fiable i útil per a la presa de decisions i l’impuls de programes específics. Tot plegat contribuirà a permetre millorar l’eficàcia i l’eficiència de les actuacions des de les polítiques públiques entorn a la violència masclista i donar suport a les actuacions preventives i d’intervenció amb les víctimes que porten a terme les institucions públiques i privades.

Aquesta serà la segona enquesta d’aquest tipus que es realitza a Catalunya. L’anterior es va elaborar el 2010. La nova enquesta incorporarà noves qüestions no contemplades en l’edició anterior, com ara l’assetjament mitjançant les noves tecnologies o els efectes de la violència respecte dels fills i filles de les dones que la viuen.

Es preveu que els resultats de l’enquesta es puguin donar a conèixer l’any vinent

L’Enquesta sobre Violència Masclista es realitzarà sobre una mostra que estarà formada per un màxim de 9.499 dones i 1.378 homes, distribuïts territorialment de forma proporcional a la població resident de dones a partir de 16 anys, i en el cas dels homes de forma aleatòria. El conveni també preveu un tractament específic per a la ciutat de Barcelona amb una mostra de 4.000 dones i 600 homes.

La Generalitat aportarà 65.000 euros per a la realització de l’enquesta. El Departament d’Interior també es farà càrrec dels costos derivats de l’execució tècnica dels treballs. Per la seva banda, l’Ajuntament de Barcelona hi aportarà 55.121 euros, mentre que l’Obra Social ”la Caixa” n’aportarà 35.000.

 





Paraules clau

violència masclista/