Afectacions al trànsit per les obres de remodelació de la Travessera de Dalt : Servei de Premsa

Afectacions al trànsit per les obres de remodelació de la Travessera de Dalt

26/11/2015



Temps estimat de lectura: 3 minuts

A partir de diumenge, 29 de novembre, les obres que s’estan duent a terme a la Travessera de Dalt, entre la plaça Lesseps i el c/Escorial, entren en una nova fase que suposarà l’inici dels treballs a la zona central de la calçada, en el tram comprès entre el c/Escorial i l’Av. del Santuari de Sant Josep de la Muntanya. Aquesta actuació comportarà afectacions al trànsit, que implicaran desviaments i restriccions en l’àmbit afectat.

Els treballs previs s’iniciaran aquest dissabte 28 de novembre amb les tasques de fressat i aglomerat del paviment, que ja comportaran la reducció a dos carrils per sentit durant tot el dia, i en algun moment puntual, a un carril per sentit. A partir de diumenge quedarà configurada la nova secció d’aquesta fase dels treballs.

Les obres de remodelació es realitzaran amb l’ocupació de la mitjana i els carrils de la calçada més propers a la mitjana de la Travessera de Dalt, en el tram esmentat. La circulació es traslladarà als laterals del carrer, sense afectar les cruïlles, mantenint en tot moment dos carrils de circulació per sentit. Els passos de vianants es desplaçaran segons avancin les obres i únicament s’anul·larà el que està situat entre el c/Sors i el c/Escorial. Entre les actuacions previstes s’hi inclou la retirada de l’arbrat i de les baranes situades a la mitjana, la demolició de la mitjana i del carril adjacent, l’excavació de la rasa per la xarxa d’Alta Tensió de Red Elèctrica, o l’execució del clavegueram.

La Guàrdia Urbana de Barcelona es desplegarà a l’àmbit dels treballs per tal de minimitzar les afectacions al trànsit i garantir la fluïdesa viària en aquest punt.

Per altra banda, i per tal d’oferir la màxima informació, des d’aquesta setmana l’empresa municipal BIMSA ha desplegat informadors a la zona per proporcionar informació i repartir fulletons als veïns, als usuaris dels autobusos i als conductors dels vehicles que circulen per la travessera.

Itineraris recomanats pels vehicles

Davant de les afectacions de les obres l’Ajuntament de Barcelona recomana la utilització d’itineraris alternatius per tal d’evitar el tram on s’estarà actuant. En aquest sentit, es proposen els següents recorreguts:

En sentit Llobregat:
– Pels vehicles que es dirigeixin a la zona de Sarrià, les Corts o els Túnels de Vallvidrera es recomana utilitzar el Túnel de la Rovira i la Ronda de Dalt.
– Pels vehicles que es dirigeixin a la zona de Gràcia o al Centre de la Ciutat es recomana utilitzar el c/Lepant.

En sentit Besòs:
– Pels vehicles que es dirigeixin a la zona d’Horta o Nou Barris es recomana utilitzar el c/Ganduxer (per Vila Arrufat), Vallcarca i la Ronda de Dalt.
– Pels vehicles que es dirigeixin al Centre de la Ciutat es recomana utilitzar la Via Augusta, el c/Muntaner i el c/Balmes.
– Pels vehicles que es dirigeixin a la zona de Gràcia es recomana utilitzar l’Av.Príncep d’Astúries.

Afectacions a les parades d’autobús

Aquesta nova fase d’obres també ha comportat l’anul·lació i el desplaçament d’algunes de les parades de bus de les línies 24, 32, H16, 116 i N0 de la Travessera de Dalt, en ambdós sentits.

Amb la nova distribució, passa a haver-hi una parada de bus al costat muntanya, en sentit Llobregat, i dues al costat mar, en sentit Besòs.

Les parades dels busos turístics també s’han traslladat. La del bus turístic de TMB està situada al c/Escorial, abans d’arribar al c/Camèlies i la del bus turístic de City Tours, al costat muntanya de l’av. Mare de Déu de Montserrat, entre el c/Sardenya i el c/Secretari Coloma.

Obra de remodelació

La pacificació d’aquest tram de la Travessera de Dalt, entre la pl.Lesseps i el c/Escorial és una obra llargament reivindicada pels veïns de Gràcia que permetrà, a grans trets, ampliar voreres, reduir els carrils de circulació i reordenar el mobiliari urbà i la senyalització.

L’actuació en aquest tram de la Travessera entre Lesseps i Escorial completarà la pacificació que s’ha executat a tota la Ronda del Mig en diferents trams: el darrer el comprès entre els carrers de Balmes i Mandri, al districte de Sarrià Sant–Gervasi, que va finalitzar a principis d’any.

El tram on s’actua compta amb 700 metres de longitud i una superfície total de 21.462 m2. L’actuació a la Travessera de Dalt permetrà disminuir l’espai destinat a trànsit rodat i augmentar l’espai per a vianants i transport públic. A més, s’eliminarà l’efecte barrera que ha suposat la Ronda del Mig en la seva configuració inicial, que pràcticament impossibilita la relació entre barris situats a banda i banda de la Ronda. També se suprimiran barreres arquitectòniques i s’actualitzarà i ordenarà el mobiliari urbà.





Paraules clau

Travessera de Dalt/