Sarrià-Sant Gervasi organitza un seguit d’actes del 25 N Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones : Servei de Premsa

Sarrià-Sant Gervasi organitza un seguit d’actes del 25 N Dia Internacional per l’eliminació de la violència envers les dones

19/11/2015



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Divendres, 20 de novembre, a les 18 h, tindrà lloc a Sarrià-Sant Gervasi  l’acte Espelmes per l’eliminació de la violència masclista, acompanyat de música, dansa i poesia, a la plaça del Consell de la Vila.

L’acte d’espelmes comptarà amb la presència de l’actriu i directora teatral Teresa Urroz i estarà amenitzat per la música de Silvia Comes i de Lidia Uve, i la proposta escènica de Claudio Cesar, guitarra; Gisele Cornejo, veu, i dels ballarins, Raul Marlone i Maribel Aguilera.

 

Anirà a càrrec de Dona Cançó i l’organitza el Consell de les Dones del Districte de Sarrià-Sant Gervasi.

 

Dissabte, 21 de novembre, a les 12 h al Teatre de Sarrià

Representació teatral El diari de la Martina

Autor: Alberto Casas; Actors: Àngels Torrens i Pere Font; Tècnic de so: Fermín Soldevila

La Martina, una dona de quaranta i pocs, es retroba amb els seus diaris on ja escrivia de ben petita i on s’hi reflecteix quasi tota la seva vida. En Robert, el seu marit, tot i haver tingut una infantesa complicada, va adreçar el rumb de la seva vida amb una bona carrera i es va enamorar amb deliri de la Martina. Tot són excuses d’en Robert que en el fons no amaguen el seu masclisme i la seva gelosia. Hi haurà un Fòrum posterior a la representació a càrrec d’Enruta’t en un acte que organitza el Consell de les Dones del Districte de Sarrià-Sant Gervasi.

També dos centres cívics del districte tindran una amplia programació amb motiu d’aquesta jornada.

 

CASA ORLANDAI

 

Dijous, 26 de novembre

 

A les 19 h, Taller d’empoderament femení

Taller adreçat a noies que vulguin potenciar l’autoestima i la seguretat en si mateixes, conèixer-se millor, compartir dubtes i inquietuds sobre les relacions personal i laborals, i preguntar-se sobre els estereotips del que vol dir ser dona i jove avui dia.

Organitza: PIJ (Punt Informació Juvenil) i PIAD (Punt d’Informació i atenció a les Dones) de Sarrià Sant Gervasi

 

A les 20 h, Una visió de la prostitució des del Dret Laboral

Xerrada a càrrec de Matilde Aragó. Organitza: Plataforma Catalana de Suport al Lobby Europeu de Dones.

 

Fins al 30 de novembre.  Violència masclista en la parella: desmuntem mites?

Aquesta exposició proposa una revisió d’alguns mites associats a l’amor romàntic i a la violència masclista. Alhora, ofereix idees i elements de reflexió per transformar aquests mites i creences i avançar, així, vers unes relacions lliures.

 

CENTRE CÍVIC VALLVIDRERA –VÁZQUEZ MONTALBÁN

 

Durant tot el mes de novembre: Racó de lectura

Servei de préstec i consulta de llibres i contes inclosos a la col·lecció Princeses que no esperen prínceps i nois que no volen ser pirates, plens d’eines per a la construcció d’una identitat el més lliure possible.

 

Dimarts, 24 de novembre, a les 17 h

Racó familiar. L’espai infantil diu NO a la violència de gènere. Espai destinat a famílies que vulguin participar en les activitats de l’espai infantil

 

Dijous, 26 de novembre, a les 18.30 h

Taller monogràfic: Autodefensa per a dones. En aquest taller trobaràs un espai on potenciar la seguretat física i emocional. Amb la col·laboració del PIAD Sarrià-Sant Gervasi. Activitat gratuïta.

 

Divendres, 27 de novembre, a les 19.30 h

Xerrada-audició: Dones i compositores catalanes del Modernisme i del Noucentisme. A càrrec de Montserrat Morera

 

Dissabte, 28 de novembre, a les 10 h

Caminada: Pioneres de Sarrià-Sant Gervasi. A càrrec d’Emma Fernández, d’ANDRONAcultura.

Activitat gratuïta

 





Paraules clau

violència masclista/