Barcelona es coordina amb altres ciutats per crear una xarxa de municipis que promoguin el dret al sistema sanitari públic : Servei de Premsa

Barcelona es coordina amb altres ciutats per crear una xarxa de municipis que promoguin el dret al sistema sanitari públic

03/11/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Barcelona s’està coordinant amb altres ciutats per crear una xarxa de municipis que vetllin pel dret al sistema sanitari públic i apostin per la promoció de la salut des de l’àmbit municipal. L’Ajuntament de Barcelona, que és una de les institucions municipals de l’Estat amb més presència en els organismes que gestionen el sistema sanitari, va ser ahir l’amfitriona de la primera trobada d’aquests municipis, que va reunir amb la comissionada de Salut i el seu equip, els responsables de salut dels ajuntaments de la Corunya, Madrid i Santiago de Compostela.

 

Trobada xarxa ciutats per la salut pública

 

En la trobada es va acordar elaborar un manifest municipalista per la promoció de la salut i el dret a un sistema sanitari públic, i també es va decidir cercar els suports d’altres municipis en els quals s’ha produït un canvi a favor de la promoció de polítiques que millorin la salut de la ciutadania reduint les desigualtats socials en salut, i vetllin per un sistema sanitari públic, universal i de qualitat. De fet, la trobada d’ahir va ser una primera presa de contacte amb alguns municipis, ja que la idea és anar ampliant la xarxa, fer més contactes per tal que també s’hi afegeixin els municipis catalans com Badalona, Terrassa, Sabadell que també treballen en la mateixa línia.

Els assistents es van emplaçar també a treballar en campanyes conjuntes i a compartir espais de reflexió i construcció de polítiques comunes. En aquest sentit, Barcelona va exposar als assistents a la trobada les accions portades a terme des del Comissionat de Salut, com ara la presentació de l’Informe de Salut, que ha posat sobre la taula, a través de l’eina Urban HEART, les desigualtats en salut entre barris, i altres mesures en preparació.





Paraules clau

municipalisme/ salut/