El Plenari dóna llum verd a destinar 100 milions d’euros a polítiques de caire social : Servei de Premsa

El Plenari dóna llum verd a destinar 100 milions d’euros a polítiques de caire social

30/10/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Ple de l’Ajuntament ha aprovat amb el suport del Govern, ERC i PSC i la CUP una modificació del Pressupost General de l’Ajuntament que permetrà invertir en polítiques de caire social 101.672.008 d’euros provinents del superàvit previst pel 2015. L’acord també ha permès aprovar el Pla Econòmic Financer (PEF), l’instrument tècnic previst per la llei orgànica d’Estabilitat Pressupostària i Estabilitat Financera (LOEPSF) per autoritzar aquests increments de la despesa dels ajuntaments per fer font a les necessitats ciutadanes.

El primer tinent d’alcalde, Gerardo Pisarello, ha destacat “la importància d’aquest proposta per alliberar 100 milions del superàvit per a inversions de caire social i polítiques socials, que s’ha vist enfortida per les propostes que han incorporat els grups amb qui el govern comparteix principis” i que permetran “augmentar els plans d’ocupació, ajust als lloguers, formació per la infància, destinar el 0,7% a cooperació, enfortir la xarxa de ciutat refugi”, entre d’altres mesures.

Per Pisarello “aquesta és una proposta audaç que impugna la filosofia de la llei Montoro que imposa un corsé als Ajuntaments i els obliga a reduir les inversions socials”. El primer tinent d’alcalde ha volgut agrair a les diferents forces el suport i ha convidat a “tothom a dialogar i traslladar aquest esperit social al debat de les Ordenances Fiscals per l’any vinent”.

Pisarello ha fet aquesta referència després que el Govern hagi decidit retirar del Ple el punt de les Ordenances Fiscals i ha emplaçat a “obrir un nou torn de negociació per poder presentar una nova proposta que compti amb aportacions de la resta de forces i de les plataformes ciutadanes per avançar cap a una fiscalitat més justa i progressiva”.





Paraules clau

pressupost/