L’Ajuntament assumeix la gestió del CUAP de l’Esperança i n’aconsegueix l’ampliació horària : Servei de Premsa

L’Ajuntament assumeix la gestió del CUAP de l’Esperança i n’aconsegueix l’ampliació horària

19/10/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Després d’anys de lluita veïnal, l’empenta política del nou consistori ha afavorit l’assoliment d’un acord i l’execució d’una solució perquè els veïns de Gràcia puguin disposar d’un servei d’atenció primària d’urgències en les mateixes condicions que els ciutadans i les ciutadanes d’altres àrees de la ciutat. El districte de Gràcia es trobava amb una limitació pel que fa a l’horari d’atenció urgent, que a partir de l’1 de desembre es pal·liarà de manera provisional, i en els propers mesos s’espera poder solucionar definitivament.

La Comissionada de Salut, atenent al seu compromís d’intervenir per solucionar la situació, ha mantingut darrerament reunions amb totes les parts (els veïns i les veïnes afectats, el Consorci Sanitari de Barcelona, el Parc de Salut Mar i el PAMEM) fruit de les quals s’ha arribat a l’acord que durant una primera fase l’atenció d’urgències (CUAP) es realitzi fins a les 12 de la nit a l’Hospital de l’Esperança, però amb personal mèdic de primària del CAP Larrard, gestionat per PAMEM, empresa pública amb participació majoritària de l’Ajuntament.

Aquest servei començarà a funcionar l’1 de desembre i tindrà un caràcter provisional. Quan acabin les obres i comenci a funcionar el CAP de Gràcia, aproximadament dintre d’un any, el servei d’urgències d’atenció primària es traslladarà físicament a l’equipament de Larrard.
La comissionada de Salut, Gemma Tarafa, vol remarcar que el govern municipal ha recollit una demanda veïnal i ha pressionat el CatSalut per aconseguir trobar i fer possible una solució a aquesta demanda, i agrair la col·laboració de les institucions implicades, així com la participació dels moviments veïnals, Gràcia en Comú i les CUP, i assumeix el repte futur de poder ampliar a les 24 hores l’horari d’obertura d’aquest servei.





Paraules clau

CUAP/ Gràcia/