Sant Andreu impulsa el nou Poliesportiu Camp del Ferro garantint la preservació de l’Escola La Llotja : Servei de Premsa

Sant Andreu impulsa el nou Poliesportiu Camp del Ferro garantint la preservació de l’Escola La Llotja

08/10/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Districte de Sant Andreu ha acordat revisar el planejament urbanístic previst per a la parcel·la situada entre els carrers Berenguer de Palou, Camp del Ferro i Pare Manyanet, per tal d’evitar l’enderroc d’una part de l’Escola La Llotja, que podrà continuar així la seva activitat docent en l’emplaçament actual.

El centre d’ensenyaments artístics estava afectat per un pla que requeria el trasllat de quatre naus on s’imparteixen activitats d’escultura i il·lustració, en un espai on es preveia la construcció d’un pavelló poliesportiu. La modificació del planejament acordada, fruit de les converses amb el centre educatiu i amb la Generalitat, permetrà garantir també la construcció d’aquest equipament esportiu, gràcies a una reordenació de les peces dins l`àmbit de la mateixa parcel·la.

Així, el Districte manté també el seu compromís amb el Club Patí Congrés i amb l’Associació Esportiva Sant Andreu, que tindran la seva activitat en el futur equipament esportiu. Aquesta construcció mantindrà els paràmetres compartits amb els clubs i entitats esportives i veïnals que han definit el programa funcional de l’equipament. El disseny que va guanyar el concurs d’idees serà executat en els terminis previstos. Aquest mes d’octubre s’iniciarà la contractació per a la redacció del projecte, amb l’encàrrec que sigui auster i que garanteixi la qualitat dels espais i faciliti el seu manteniment posterior. Les piscines d’estiu projectades en el complex esportiu s’ubicaran en una peça adjacent que permetrà una ordenació millor de l’ àmbit esportiu del barri.

La regidora de Sant Andreu, Laia Ortiz, ha destacat que l’acord, del qual informarà avui al Consell Plenari del Districte, “permet fer compatible, d’una banda, la necessitat de disposar d’un nou pavelló esportiu, per donar resposta a les demandes veïnals i acabar amb la situació de provisionalitat que arrosseguen el Club Patí Congres i altres clubs, garantint alhora la continuïtat i la vinculació de la Llotja amb el districte”. “Aquesta Escola és un centre públic de referència en ensenyaments artístics, un equipament de ciutat que volem arrelar a Sant Andreu, promovent la seva vinculació amb els barris del districte”, ha assegurat Ortiz.

 

NOTA. La regidora de Sant Andreu, Laia Ortiz, atendrà els mitjans de comunicació interessats a les 17.45 hores a la seu del Districte (Pl.Orfila, 1)





Paraules clau

Escola La Llotja/ Sant Andreu/