Barcelona coneix a Leipzig diverses solucions d’acollida i habitatge per a refugiats : Servei de Premsa

Barcelona coneix a Leipzig diverses solucions d’acollida i habitatge per a refugiats

08/10/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La ciutat alemanya de Leipzig té actualment una vintena de centres d’acollida per a refugiats, on les persones que arriben a la ciutat alemanya s´hi estan entre tres mesos i un any, fins que troben una solució habitacional més estable. Això és el que passa en una ciutat que ha rebut un numero de refugiats molt superior al que es preveu que rebi Barcelona, però que té en marxa un pla operatiu d’atenció que Barcelona ha volgut conèixer sobre el terreny per tal d’adoptar propostes o corregir erros.

L’alcaldessa, Ada Colau, i els responsables del pla tècnic de Barcelona, Ignasi Calbó (coordinador) i Isabel Ferrer (directora d’emergències), han visitat aquesta tarda un d’aquests centres, on actualment hi resideixen més de 100 persones de 16 nacionalitats diferents. Al centre s´hi parlen fins a 11 llengües diferents, fet que converteix l’idioma en un dels primers reptes a superar. Avui mateix hi ha arribat un grup més de persones provinents de Síria, Albània i el Marroc.

L’equip ha pogut visitar les dependències del centre i els seus espais comuns, alguns dels quals reben la col·laboració de voluntaris. El coordinador del pla barceloní, Ignasi Calbó, ha destacat després de la visita la importància de conèixer de primera ma que estan fent ciutats alemanyes que estan rebent un gran numero de refugiats des de fa temps. “Ara haurem d’analitzar amb detall l’experiència de Leipzig, que té una estructura d’un alt nivell”, ha explicat Calvó.

Durant la visita els membres del grup de treball barceloní també han mantingut converses i trobades amb els treballadors del centre, que han explicat que la principal expectativa de la gent que hi viu es trobar una solució d’habitatge més estable i feina.

L’alcaldessa ha tancat el pla de treball a Leipzig amb una trobada informal amb representants d’entitats i col·lectius socials de la ciutat alemanya que treballen a peu de carrer i coneixen de primera ma quines son les problemàtiques ciutadanes que es poden originar en una situació de rebuda de persones que arriben a una ciutat fugint d’una guerra.

L’equip tècnic serà demà al matí a Munic, on també mantindrà contactes i visites amb els responsables operatius d’aquesta ciutat.





Paraules clau

ada colau/ alcaldessa/ alcaldessa colau/ refugiats/