Barcelona exigeix una nova llei reguladora del dret a l’habitatge : Servei de Premsa

Barcelona exigeix una nova llei reguladora del dret a l’habitatge

02/10/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Plenari del Consell Municipal ha aprovat avui una Declaració Institucional impulsada per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) per donar suport a la incorporació de tot un seguit de mesures en una llei reguladora del dret a l’habitatge. L’alcaldessa, Ada Colau, així com diversos presidents dels grups municipals, han rebut els membres de la PAH al Saló de Cent, minuts abans de l’inici del Plenari. L’alcaldessa ha posat de relleu que “davant la vulneració d’un dret fonamental de la ciutadania com és l’habitatge, la ciutadania ha anat molts cops per davant de les institucions”. “Fa anys que entitats com la PAH i les associacions de veïns estan defensant la ciutadania d’unes lleis profundament injustes que no tenen comparativa amb altres lleis dels països europeus que ens envolten i, per tant, ja és hora que es canviïn aquestes lleis i es posin els drets de les persones per davant de totes les prioritats polítiques i també per davant dels interessos especulatius de les grans entitats financeres”, ha manifestat Ada Colau. La Declaració Institucional fa referència mesures de segona oportunitat, lloguer digne, habitatge garantit, subministraments bàsics i creació d’un observatori de l’habitatge.

 

D’altra banda, el Plenari del Consell Municipal també ha acordat una Declaració Institucional per instar el Govern de l’Estat a dur a terme les actuacions jurídiques i polítiques pertinents per anul·lar la sentència del judici sumaríssim al President de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys i Jover, així com realitzar totes aquelles actuacions perquè l’honor del President Companys sigui reparat.

Finalment, el Consell Municipal també s’ha posicionat a favor de reclamar a la direcció de Valeo que garanteixi la continuïtat de la planta de Martorelles amb un pla industrial de recorregut negociat amb la representació dels treballadors i treballadores. La Declaració Institucional demana a la Generalitat que intercedeixi a favor de la planta i expressa el suport de l’Ajuntament a la plantilla de Valeo Martorelles i a la representació sindical en defensa de l’activitat a l’empresa i pel manteniment de llocs de treball.

 

En el document adjunt trobareu el text sencer de les Declaracions Institucionals acordades pel Consell Plenari

Declaració institucional 1

Declaració institucional 2

Declaració institucional 3





Paraules clau

Declaracions Institucionals/ habitatge/ Plenari del Consell Municipal/