Barcelona activa els dispositius per aplicar la ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica : Servei de Premsa

Barcelona activa els dispositius per aplicar la ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica

22/09/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcaldessa, Ada Colau; la tinenta d’Alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, i el regidor d’Habitatge, Josep Maria Montaner, s’han reunit avui amb representants de la PAH, l’Aliança contra la Pobresa Energètica i l’Observatori DESC, entitats promotores de la ILP contra els desnonaments i la pobresa energètica, per tal d’abordar els mecanismes per donar compliment a Barcelona a l’entrada en vigor de la normativa.

Colau ha recordat que “el dret a l’habitatge és una prioritat per a aquest govern” i “la situació d’emergència habitacional no pot esperar”, per la qual cosa a exigit a la Generalitat, “que és qui té les competències en matèria d’habitatge”, que “posi tots els recursos necessaris de manera immediata perquè aquesta nova llei no quedi en paper mullat”.

 

21612756812_d4a03d7f13_z

 

“L’Ajuntament ja ha destinat 11 milions d’euros a nous ajuts al lloguer i a l’ampliació del parc públic per la via del tanteig i retracte, mentre la Generalitat no ha fet cap nova aportació al Consorci”, ha explicat Colau. Ha recordat també que el desplegament de la ILP obliga a qualsevol propietari que tingui més de 20 pisos buits a oferir lloguer social, i ha assegurat que “vetllarem per fer-ho complir”. D’altra banda, ha reclamat a la Generalitat “que ens faciliti el cens de propietaris de pisos buits” de què disposa per tal d’activar els mecanismes necessaris per mobilitzar-los.

“Les entitats financeres i els grans tenidors són una de les claus per fer front a la situació d’emergència habitacional, i per això, només arribar el govern, les vam convocar perquè mobilitzessin els centenars de pisos que tenen buits. Per ara, tot han estat bones paraules”, per la qual cosa Colau ha defensat la necessitat de fer servir tots els instruments que la nova llei ofereix a les administracions, juntament amb les sancions que Barcelona ja ha començat a imposar.

“Avui ens hem reunit amb el grup promotor de la ILP per veure totes aquelles mesures que podem implementar per garantir que a Barcelona es prioritza el dret a l’habitatge i als subministraments bàsics per davant de l’especulació i els grans beneficis”, ha afirmat Colau. Segons ha explicat, els serveis jurídics i la xarxa de serveis socials “ja estan treballant en els protocols d’aplicació de la llei”, i es preveu enfortir les oficines d’habitatge, “o crear una unitat específica si cal”, ampliant també els recursos per garantir el reallotjament. “Demanarem també una reunió a la jutgessa degana, perquè hi ha casos de vulnerabilitat que no estan arribant als serveis socials o a les oficines d’habitatge”.

Colau ha explicat també que en els propers dies el govern municipal mantindrà una reunió amb les companyies subministradores per abordar el compliment de la ILP en matèria de pobresa energètica.





Paraules clau

ada colau/ alcaldessa/ alcaldessa colau/ desnonaments/ ILP/ pobresa energética/