S’inicien les obres per convertir l’Espai Felip II en un nou equipament social i cultural, a Sant Andreu : Servei de Premsa

S’inicien les obres per convertir l’Espai Felip II en un nou equipament social i cultural, a Sant Andreu

02/09/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona d’Infraestructures Municipals, S.A. (BIMSA), ha començat aquesta setmana les obres per a la remodelació integral i ampliació de l’Espai Felip II, al carrer de Felip II, 222, del districte de Sant Andreu. L’actuació permetrà condicionar i millorar l’edifici per convertir-lo en un equipament social i cultural i un espai d’ús per a les diferents activitats dels veïns i veïnes del barri del Congrés i els Indians.

L’equipament comptarà amb un teatre (amb sala polivalent) i altres espais equipats amb la màxima funcionalitat per facilitar la diversitat d’usos. El projecte té un cost d’adjudicació de 1.412.913,68 € (IVA inclòs) i està previst que finalitzi el setembre de 2016.

 

fii

 

L’edifici que acollia l’antiga seu de l’Associació de Veïns del Congrés ha quedat obsolet amb el pas del temps, i requeria una intervenció per adaptar-lo a la normativa i requeriments d’ús actuals per tal de donar a l’equipament la màxima funcionalitat i confort. Amb les obres es condicionarà l’edifici existent mantenint el volum i els nivells actuals, però adaptant-los per poder-ne millorar l’ús, l’accessibilitat i la funcionalitat.

L’accés principal se situarà a l’extrem sud de l’edifici que dóna a la plaça del carrer Felip II. Des de l’àmbit d’entrada, a la planta baixa, hi haurà el nucli vertical amb ascensor i escala a l’esquerra, i a la dreta l’espai de servei puntual de bar. També s’hi ubicarà la recepció/guarda-roba, com a part dels serveis generals de la sala, i al fons hi haurà la gran sala polivalent amb escenari.

A la planta -1 es milloraran els vestuaris existents i s’incorporaran dos magatzems d’accés directe des de l’escenari. A més, s’hi instal·larà un ascensor per comunicar els vestuaris amb l’escenari i la sala polivalent. Al primer nivell hi haurà quatre despatxos, una sala de reunions, l’espai de control tècnic, l’espai de relacions, serveis i magatzems de planta, i al segon nivell s’hi habilitarà una sala polivalent que es podrà dividir en tres tallers i l’espai de relacions, conjuntament als serveis i magatzems de planta.

A banda, es milloraran els tancaments de l’edifici i s’incorporaran noves instal·lacions per millorar-ne l’eficiència energètica, amb l’objectiu que l’edifici pugui reduir de manera important el consum. També es farà un gran esforç per condicionar l’immoble acústicament, millorant l’aïllament per evitar molèsties als veïns i realitzant un tractament a l’interior per fer més eficient l’acústica dels actes que es facin al teatre.

 





Paraules clau

Espai Felip II/