Finalitzades el 75% de les obres previstes per aquest estiu : Servei de Premsa

Finalitzades el 75% de les obres previstes per aquest estiu

30/08/2015



Temps estimat de lectura: 4 minuts

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’equip del Comitè d’Obres i Mobilitat, de l’Àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat de l’Ajuntament, i juntament amb la Unitat d’Obres de la Guàrdia Urbana, ha estat l’encarregat de coordinar totes les actuacions de millora que s’han realitzat a la ciutat durant aquest estiu 2015. L’objectiu ha estat assegurar la seva correcta execució per part de tots els operadors i companyies, coordinar les actuacions i comprovar que s’han ajustat al calendari planificat amb l’objectiu de garantir que amb la represa del curs la ciutat recuperi la màxima normalitat.

Com cada any l’Ajuntament ha aprofitat l’època d’una menor activitat i amb una important baixada de la mobilitat per tal de planificar els treballs que s’havien de fer a Barcelona i així minimitzar les afectacions i les molèsties que causen. Les obres contribueixen a millorar la qualitat de l’espai públic i dels transports, dels serveis i de les infraestructures de la ciutat.

Aquest estiu s’han planificat un total de 64 actuacions de millora, 34 de les quals corresponen a obres de millores de la urbanització, infraestructures ferroviàries i de serveis, i de mobilitat. Les 30 restants han estat actuacions de pavimentació actuant sobre una superfície de 73.523 m2 en les calçades de la ciutat.

Destacar que a data d’avui han finalitzat 48 de les 64 actuacions previstes, el 75% del total. Després de la primera setmana de setembre, i abans de l’inici del curs escolar, aquest percentatge superarà ja el 90%.

 

Normalització viària a quatre grans vies

Entre les diferents intervencions programades, cal ressaltar que aquest cap de setmana s’ha normalitzat la circulació viària a quatre importants vies de la ciutat:

– Recuperació del lateral costat mar de la Gran Via de Les Corts Catalanes sentit Besòs a l’alçada del c/ Química, afectat per l’execució d’una obra a la xarxa d’aigua potable.
– Recuperació dels carrils afectats al c/Mallorca entre el c/Aribau i el c/Muntaner per l’execució de la rehabilitació d’un col·lector.
– Recuperació dels carrils afectats al Passeig Sant Joan Bosco entre el c/Manuel de Falla i el c/Maria Auxiliadora per obres a la xarxa d’alta tensió.
– Obertura del tram del c/Escorial entre la Travessera de Dalt i el c/Mare de Déu de la Salut afectat per obres a la mateixa xarxa d’alta tensió.

 

Principals obres d’estiu finalitzades

Les actuacions d’obres d’estiu més importants finalitzades són:

– La recuperació i urbanització de la Plaça Sanllehy, afectada durant més de 6 anys per obres aturades per la Línia 9
– Les afectacions del trànsit rodat a l’Avinguda Meridiana per la urbanització i ampliació del pont de Sarajevo, una actuació que permetrà millorar la connexió entre els barris de Trinitat Nova (Nou Barris) i Trinitat Vella (Sant Andreu).
– Diverses pavimentacions com la del sentit Llobregat de la Ronda de Dalt entre el túnel de l’Oreneta i l’Hospitalet del Llobregat, la pavimentació de diversos carrils bus de la ciutat com el de la Gran Via de Les Corts Catalanes entre la Plaça Espanya i el c/Química, de l’Avinguda Diagonal entre Palau Reial i la Facultat d’Empresarials, del c/Aribau i del c/Muntaner entre l’Avinguda Diagonal i la Gran Via de les Corts Catalanes i d’altres vies de la ciutat.
– També s’han finalitzat altres intervencions de millora de serveis com les actuacions de reparació de fuites d’aigua potable al Passeig de Sant Gervasi i a la Travessera de les Corts, les reparacions de reixes de recollida d’aigües a l’Avinguda Pedralbes i al túnel entre l’Avinguda Diagonal i la Ronda del Mig i els treballs de la nova xarxa de la línia d’alta tensió Collblanc-Trinitat al Passeig de Manuel Girona entre el c/ Capità Arenas i el c/Dr. Ferran, al c/Escorial entre el c/Mare de Déu de la Salut i la Travessera de Dalt, al Passeig Sant Joan Bosco entre el c/Manuel de Falla i el c/Maria Auxiliadora i al c/ Velázquez.

 

Obres pendents de finalitzar

A data d’avui continuen actives i en previsió de finalització durant el proper mes de setembre (abans de l’inici del curs escolar) i seguint el calendari previst, les obres següents:

– Urbanització del c/Lleó XII i del c/Garcia Mariño
– Afectació al túnel d’accés viari des de la Via Favència cap a l’Avinguda Meridiana/C-17 sentit sortida de la ciutat per les obres d’urbanització dels entorns de l’edifici de l’UGT i la carretera de Ribes.
– Treballs d’adaptació per a persones amb mobilitat reduïda de les estacions de Zona Universitària de la Línia 3 i de l’estació de Poblenou de la Línia 4.
– Treballs de substitució de les barreres de seguretat a l’Avinguda Meridiana per a la seva adequació a la normativa vigent.
– Treballs d’execució del prisma elèctric d’alta tensió al tram de la Via Augusta-Ganduxer i al tram de la Ronda General Mitre.
– Treballs de rehabilitació del col·lector del c/Hospital.
– Treballs de pavimentació del Passeig de la reina Elisenda de Montcada entre la Via Augusta i el c/Elisenda Pinós i del c/Bosch.

S’ha anul·lat temporalment l’actuació de supressió de les juntes estructurals de la Via Augusta en el tram entre la Plaça d’Orient i el c/Hort de la Vila, prevista inicialment en el catàleg d’obres d’estiu i s’han incorporat com actuacions d’estiu els treballs de: formigonat de la platja de vies de l’estació de Plaça Catalunya del FGC i l’execució dels sondejos a la Ronda de Dalt. La darrera obra d’estiu està previst que finalitzi el proper 20 de setembre.





Paraules clau

estiu/ estiu 2015/ obres/