Laia Ortiz reclama a tots els grups municipals “suport per mobilitzar recursos per combatre la pobresa” : Servei de Premsa

Laia Ortiz reclama a tots els grups municipals “suport per mobilitzar recursos per combatre la pobresa”

24/07/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La tinenta d’Alcaldia de Drets Socials, Laia Ortiz, ha agraït avui al conjunt de grups municipals la complicitat expressada al Consell Plenari extraordinari sobre pobresa i la seva predisposició a situar com a prioritat les polítiques que la combatin, però els ha emplaçat a passar “de les paraules als fets”, perquè “necessitarem mobilitzar recursos i això voldrà dir fer renúncies”, i n’ha citat com a exemple “les subvencions a la World Race, que es diu que creen prosperitat, però que no és prosperitat compartida”.

 

 

Ortiz ha expressat la plena disposició del govern municipal a consensuar les mesures a emprendre i ampliar amb noves aportacions les que recull la Mesura de Govern presentada avui al Plenari. “No neguem que s’hagin incrementat els recursos, però cal canviar de paradigma, perquè gran part de la pobresa té el seu origen en les dificultats d’inserció laboral, en els problemes d’habitatge o en el cost de vida a la ciutat”.

Per aquest motiu, ha apostat per impulsar polítiques “des de totes les àrees del govern” amb l’objectiu d’“empoderar els sectors més invisibles”. “Volem avançar cap a la garantia de rendes, no volem fer caritat ni ajuts fragmentats que estigmatitzen les persones”, ha explicat Ortiz. “La pobresa no és una plaga bíblica, és conseqüència de la manca de redistribució dels recursos, i malgrat el dinamisme econòmic de la nostra ciutat, Barcelona no genera prosperitat compartida”.

“No ens valen els discursos triomfalistes de que l’economia es recupera, tenim una ciutat desigual que requereix accions redistributives en barris i en col·lectius. Avui des de l’Ajuntament hem de fer front al desastre social que ha suposat l’austeritat de la Troika, la reforma laboral, la llei d’Estabilitat, les retallades del Pla concertat de serveis socials, o la reforma de la RMI”, ha afirmat Ortiz.

També per a això ha reclamat la col·laboració dels grups municipals, per “combatre des de Barcelona les polítiques injustes d’altres institucions que no fan el seu paper, i que tenen efectes evidents en la pobresa a la nostra ciutat”.

La Mesura de Govern debatuda al Plenari, elaborada amb les aportacions dels grups municipals d’ERC i PSC, “vol ser un punt de partida que anem enriquint a l’espera de concretar un nou Pla d’Inclusió Social”, ha assegurat Ortiz, i ha destacat d’entre les propostes que recull les “actuacions de lluita contra l’atur i per l’ocupació de qualitat, actuacions per respondre a l’emergència habitacional i la garantia de subministraments, actuacions per afrontar la pobresa infantil de forma integral, l’aposta per un Serveis Socials a l’alçada de les necessitats de la ciutadania, la garantia de rendes, la tarifació social de serveis, i la inversió als barris”.

 

Document relacionat

MESURA DE GOVERN. ACCIONS URGENTS de lluita contra la pobresa: Per una Barcelona més justa i equitativa





Paraules clau

pobresa/