Mesures de govern sobre pobresa i turisme per al plenari extraordinari : Servei de Premsa

Mesures de govern sobre pobresa i turisme per al plenari extraordinari

20/07/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Govern municipal presentarà dues mesures de govern en el Consell Plenari extraordinari d’aquest divendres que serviran de fulls de ruta pel que fa a lluita contra la pobresa i la gestió del turisme a la ciutat durant aquest mandat. Aquestes iniciatives són fruit de l’acord conjunt de convocatòria del plenari extraordinari amb els grups municipals d’ERC i PSC.

La Mesura de Govern ‘Accions urgents de lluita contra la pobresa: Per una Barcelona més justa i equitativa’ contempla múltiples línies d’intervenció orientades a satisfer les necessitats bàsiques dels col·lectius més vulnerables de la ciutat, a prevenir fractures socials i possibilitar itineraris d’inclusió per a tothom. Es tracta d’un primer punt de partida, que caldrà desenvolupar en l’elaboració d’un nou Pla d’Inclusió Social, i que recull mesures en matèria d’habitatge, cobertura alimentària, ocupació, pobresa energètica, tarifació social, salut, pobresa infantil i política fiscal, entre d’altres.

D’altra banda, la Mesura de Govern ‘Impuls del procés participatiu sobre el model turístic de Barcelona’ preveu crear el Consell Turisme i Ciutat com a òrgan de participació sectorial pel que fa a polítiques municipals de gestió turística. A partir d’aquest instrument, s’articularan actuacions com l’actualització del Pla Estratègic de Turisme de la Ciutat de Barcelona per al període 2016-2020, l’elaboració del Pla especial de Regulació d’Allotjaments Turístics i la revisió de totes les accions d’inspecció d’allotjaments turístics il·legals per augmentar-ne l’eficàcia i l’eficiència. Per últim, la mesura compromet l’equip de govern a treballar per tal que Barcelona ingressi el 100% del que recapta a través de l’Impost sobre estades en establiments turístics i ho pugui destinar a compensar les externalitats del turisme i millorar la qualitat de vida ciutadana.

 

Documents relacionats

Mesura de Govern “Accions urgents de lluita contra la pobresa: Per una Barcelona més justa i equitativa”

Mesura de Govern “Impuls del procés participatiu sobre el model turístic de Barcelona”





Paraules clau

mesures de govern/ Plenari extraordinari/ pobresa/ turisme/