El Govern municipal completa l’organigrama de comissionats : Servei de Premsa

El Govern municipal completa l’organigrama de comissionats

13/07/2015



Temps estimat de lectura: 5 minuts

El Govern municipal completa la seva estructura política, encapçalada per l’alcaldessa, Ada Colau, amb el nomenament dels darrers Comissionats. Marta Carranza assumeix l’àrea d’Esports, mentre que Eva Herrero es fa càrrec d’Ecologia. En total són 8 comissionats, que dependran de diverses tinències d’alcaldia, excepte el Comissionat de Seguretat, que depèn directament d’Alcaldia.

Les quatre tinences estan encapçalades per Gerardo Pisarello (primer tinent de l’Àrea de Treball, Economia i Planificació Estratègica); Laia Ortiz (segona tinenta de l’Àrea de Drets Socials); Jaume Asens (tercer tinent de l’Àrea de Drets de Ciutadania, Participació i Transparència) i Janet Sanz (quarta tinenta de l’Àrea d’Ecologia, Urbanisme i Mobilitat).

 

Amadeu Recasens. Comissionat de Seguretat

Depenent d’alcaldia, es trobarà el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens. Doctor en dret per la Universitat de Barcelona (1989) i diplomat Superior en Criminologia per l’Institut de Criminologia de la Universitat de Barcelona (1981-1982), Recasens va ser director de l’escola de Policia de Catalunya entre 1996 i 2004. Funcionari de la Generalitat de Catalunya des del 84, Recasens fou director General de Modernització de l’Administració (2007-10); comissionat del Centre d’Estudis de Seguretat del Departament d’Interior e la Generalitat de Catalunya (2004-07); director del Gabinet d’Estudis y Prospectiva de la Secretaria d’Estado d’Interior del Ministeri de Justícia i Interior (1994-96), així com cap de la secció d’estudis i documentació de l’Escola d’Administració Pública de Catalunya (1989-91).

Va ser cap de la secció de l’ Assessoria Jurídica de la Direcció General de Seguretat Ciutadana (1988-89) i de la secció de reciclatge i especialitats del Centre de Formació de la Policia Autonòmica de la Generalitat de Catalunya i després de l’Escola de Policia de Catalunya.

En l’àmbit internacional, Recasens ha estat treballant en diferents projectes per al Consell d’Europa, com la redacció Codi Europeu de Ètica de la Policia, i ha desenvolupat missions a diversos països.

 

Miquel Ortega. Comissionat de Comerç, Consum i Mercats

Barcelona, 1974. Llicenciat i màster en Física (UB), màster en Economia Ecològica (UAB), director d’Operacions i Innovació per ESADE, i tècnic especialista en Qualitat de l’Institut Català de Tecnologia. Doctor en Ciències Ambientals (UAB). És el fundador d’una consultoria ambiental i d’un centre de recerca privat en l’àmbit de les ciències ambientals. A més, és investigador vinculat a la UAB.

Depèn de la Primera tinència.

 

Jordi Via. Economia Cooperativa, Social i Solidària

Barcelona, 1954. Estudis en Ciències Econòmiques i estudis complementaris en Organització Empresarial. Dins de l’àmbit del cooperativisme, ha estat president de la Federació de Cooperatives de Treball Associat de Catalunya. Ha estat secretari general de la Confederació de Cooperatives. Membre de l’Assemblea permanent de la Xarxa d’Economia Solidària i, fins ara ha estat exercint professionalment com a director de desenvolupament i membre de comitè de direcció de la Cooperativa Arç.
Exmembre del Consell de Treball Econòmic i Social de Catalunya.

Depèn de la Primera tinència.

 

Xavier Domènech. Comissonat d’Estudis Estratègics i Programes de Memòria

Barcelona, 1974. Historiador i professor de la Universitat Autònoma de Barcelona. Premi extraordinari de doctorat de la UAB i del Ciutat de Barcelona en historia el 2006. Ha treballat en els camps de planificació estratègica, avaluació de polítiques públiques, anàlisi social, cultural i polític i projectes memorials. Entre altres projectes ha encapçalat la coordinació de “Memòria del futur. Bases pel Pla Estratègic del Memorial Democràtic (2011 – 2015)” (Generalitat de Catalunya 2007-2008), “Quan plovien bombes” (Ajuntament de Barcelona – Museu d’Història de Catalunya, 2006 – 2007), “Quan el refugi era el subsòl” (Generalitat de Catalunya, 2008), “La memòria dels bombardeigs” (Ajuntament de Granollers, 2009), coordinació del “Document de bases del Mil·lenari de Viladecans” (Ajuntament de Viladecans, 2010).

Depèn de la Primera tinència.

 

Gemma Tarafa. Comissionada de Salut

Barcelona, 1971. És doctora en Biologia Mol·lecular (UB) i post doctorada per la Universitat de Yale. És investigadora de Salut Pública a la Universitat Pompeu Fabra, i forma part del Grup d’Investigació de Desigualtats en Salut (GREDS-EMCONET). Va ser professora i col·laboradora de l’assignatura d’Ecologia Política del màster de Sostenibilitat de la UPC. Va fer la tesi doctoral a l’Hospital de Sant Pau i ha estat investigadora de l’Institut Català d’Oncologia.

Depèn la Segona tinència.

 

Berta Sureda. Comissionada de Cultura.

Barcelona, 1959. Llicenciada en Història de l’Art (UB). Gestora cultural. Va ser coordinadora d’exposicions de l’Institut de Promoció Urbanística i l’Olimpíada Cultural i d’activitats escèniques del Festival de Tardor i el Festival de les Arts de Barcelona. Al 1992 s’incorpora al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB) com a coordinadora i responsable de la Unitat d’Exposicions i, més tard, com a directora del Departament de Serveis Culturals.Des de l’Entitat Autònoma de Difusió Cultural, va generar un programa de suport a creadors i entitats, noves línies d’ajut a la recerca, creació i difusió de projectes artístics i va impulsar la Xarxa de Centres de Creació a Catalunya. Des de juny de 2008 és directora d’Activitats Públiques del Museu Nacional Centre d’Art Reina Sofía.

Depèn de la tercera tinència.

 

Marta Carranza. Comissionada d’Esports

Barcelona, 1959. Marta Carranza és llicenciada en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport per la Universitat de Barcelona i llicenciada en psicologia per la Universitat de Barcelona (UB). Master en Gestió d’organitzacions i professora associada de la Universitat Autònoma de Barcelona del 1990 al 1995 (UAB) així com de la Universitat de Barcelona del 1995 al 2009, Carranza és funcionaria de l’Ajuntament de Barcelona des del 1981, havent desenvolupat diferents càrrecs sempre relacionats amb la promoció de l’activitat física i l’esport des de l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona i des de l’Institut Barcelona Esports. Del 2008 al 2012 va treballar com a subdirectora General de Promoció Esportiva i Esport Paralímpic, del Consell Superior d’Esports del govern de l’Estat. Actualment era adjunta a la Gerència de l’Institut Barcelona Esports de l’Ajuntament de Barcelona.

Depèn de la tercera tinència.

 

Eva Herrero. Comissionada d’Ecologia

Barcelona, 1970. Llicenciada en Ciències del Treball, i especialitzada en Direcció de Persones, per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) l’any 2007. És també Diplomada en Graduat Social, per la Universitat de Barcelona (UB). Fins ara, ha estat cap del departament de desenvolupament de la Gerència de Recursos Humans i Organització de l’Ajuntament de Barcelona. Herrero va ser regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat, de Protecció Civil, d’Enllumenat Públic i Presidenta del Consell del Districte 5 de Terrassa i membre de la Comissió de Govern de l’Ajuntament de Terrassa. Al març de 2009 va ocupar el càrrec de cap del departament de desenvolupament de la Gerència de Recursos Humans i Organització de l’Ajuntament de Barcelona des del març de 2009 fins a juny de 2011. També ha estat vicepresidenta del Consorci de Residus del Vallès Occidental, membre de la Comissió de Coordinació del Club del Pacte d’Alcaldes i Alcaldesses de Catalunya, membre de la Comissió de Seguiment de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat impulsada per la Diputació de Barcelona i membre del Consell Coordinador del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i Serra de l’Obac.

Depèn de la quarta tinència.





Paraules clau

comissionats/