Més de la meitat de ciutadans i ciutadanes creu que la ciutat millorarà en el futur : Servei de Premsa

Més de la meitat de ciutadans i ciutadanes creu que la ciutat millorarà en el futur

10/07/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

La ciutadania de Barcelona mostra confiança en el futur de la ciutat. El 54,9% de barcelonins i barcelonines creu que la ciutat millorarà en el futur, mentre que només el 16,4% pensen que empitjorarà. Així ho recull l’Enquesta Post-electoral de Barcelona realitzada entre els dies 26 de maig i 8 de juny, just després de les eleccions municipals a partir de 800 entrevistes. L’enquesta forma part del pla d’estudis sociològics acordat en l’anterior mandat i té un format molt similar al Baròmetre municipal.

L’atur i les condicions de treball es mantenen com el problema més greu a Barcelona per un 31,9% de la població, molt per sobre d’altres qüestions com la circulació (5,5%), els aspectes polítics (5,3%), el turisme (5,3%) o la pobresa (5,1%). La gestió municipal també rep una bona valoració i segueix millorant. Els que valoren positivament la gestió passen del 44,6 al 52%, mentre que els que la valoren negativament representen el 21,9% dels entrevistats. L’Ajuntament de Barcelona segueix essent l’administració més valorada, molt per sobre de la Generalitat o el Govern espanyol.

En allò que es refereix a la percepció política de la ciutat cal destacar que un 56% dels enquestats realitzen una valoració positiva dels resultats electorals.

Pel que fa a la valoració dels líders, l’alcaldessa de Barcelona rep la millor puntuació entre els líders polítics municipals. La valoració de la ciutadania és la següent:

– Ada Colau: 5,8
– Xavier Trias: 5,7
– Alfred Bosch: 5,2
– María José Lecha: 4,8
– Jaume Collboni: 4,7
– Carina Mejías: 3,3
– Alberto Fernández Díaz: 3

El primer tinent d’alcalde i portaveu del govern, Gerardo Pisarello, ha destacat que “el principal compromís del govern ha de ser contribuir a redreçar la situació preocupant de l’atur, que el govern en pren bona nota, i que per fer-ho hi destinarà tots els recursos i esforços necessaris”. Pisarello ha assegurat que l’enquesta també demostra “que hi ha una confiança de la gent en l’Ajuntament i el futur de la ciutat i una expectativa de millora”, respecte el desembre del 2014.

Segons el primer tinent d’alcalde “hi ha un mandat molt clar de la ciutadania perquè el govern d’Ada Colau i la força política que representa lideri un projecte de canvi, que porti a terme el seu programa i que arribi a acords amb l’oposició”.

La campanya electoral va ser seguida amb molt o bastant interès per un 40,9% dels entrevistats, i la majoria de la població (76,9%) la va seguir principalment per la televisió.

Segons el paper de la ciutadania, el partit que va fer una millor campanya és Barcelona en Comú. Un 49,6% la valora com a bona o molt bona. CiU se situa en segon lloc amb un 36,6% de valoracions positives, mentre que la resta, excepte el PP, se situa entre el 20 i el 30%.

Entre els barcelonins i barcelonines, una àmplia majoria declara que tenia molt clar que aniria a votaria (89,9%) i també a quin partit votaria (76,2%). A l’hora de decidir el vot, un 39,6% ha manifestat que el que va pesar més en la seva decisió va ser la ideologia del partit.

 

Documents relacionats

Enquesta Post-electoral de Barcelona – Evolució

Enquesta Post-electoral de Barcelona – Resum de resultats





Paraules clau

enquesta/ Enquesta Post-Electoral/