L´Ajuntament de Barcelona condemna el presumpte homicidi d’una dona víctima de violència masclista : Servei de Premsa

L´Ajuntament de Barcelona condemna el presumpte homicidi d’una dona víctima de violència masclista

05/07/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L´Ajuntament de Barcelona condemna l’assassinat d’una dona a la ciutat de Barcelona presumptament per motiu de violència masclista. El cos de la víctima va ser trobat al mes de març passat mig enterrat durant unes obres que es feien en un solar de la Zona Franca. La parella de la dona assassinada, un home valencià de 44 anys que tenia antecedents per violència contra les dones, ha estat detingut i acusada de presumpte feminicidi.

Davant d’aquesta detenció, l’Ajuntament de Barcelona vol expressar el seu més sentit condol a la família i a les amistats de la víctima, i reitera el seu suport a totes les dones que en situació de violència masclista. El Consistori es compromet a treballar més intensament amb les altres administracions i amb la societat civil per millorar els mecanismes de prevenció, detecció precoç, atenció i recuperació davant de qualsevol manifestació i forma de violència masclista. L’Ajuntament de Barcelona es proposa potenciar com a línia estratègica d’aquest mandat la coresponsabilitat ciutadana en la lluita contra aquesta greu vulneració dels drets humans i de les dones en particular.

La regidoria de Cicle de Vida, Feminismes i LGTBI, que dirigeix la regidora Laura Pérez, recorda que totes les dones que es troben en situació de violència masclista tenen al seu abast tot un seguit de recursos específics d’atenció i assessorament a través del Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA) ubicat al carrer Marie Curie, 16. També es poden dirigir als 10 punts d’Informació i Atenció a les Dones (PIAD) distribuïts per tots els districtes, i a la xarxa de centres de Serveis Socials de la ciutat. A més, l’Institut Català de la Dona disposa d’un telèfon d’atenció les 24 hores, gratuït i confidencial, per atendre les demandes relacionades amb qualsevol situació de violència contra les dones: 900 900 120.





Paraules clau

violència masclista/