Els Mercats de Barcelona seran “Mercats Verds, lliures de bosses de plàstic” : Servei de Premsa

Els Mercats de Barcelona seran “Mercats Verds, lliures de bosses de plàstic”

03/07/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Tot coincidint amb el Dia Internacional Lliure de Bosses, que té lloc avui divendres 3 de juliol, l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal de Mercats de Barcelona (IMMB), d’acord amb els comerciants, posa en marxa la campanya “Mercats Verds. Lliures de bosses de plàstic”. És una iniciativa que vol contribuir a la reducció de l’ús de les bosses a través d’accions de comunicació i de sensibilització, i que en l’àmbit dels mercats barcelonins suposa avançar-se al que estableix la nova directiva europea pel que fa a la reducció i cobrament de les bosses.

 

 

D’acord amb el compromís adoptat per part de comerciants i de l’Institut de Mercats per aplicar mesures de protecció del medi ambient, un total de tretze mercats de Barcelona començaran a cobrar les bosses el dia 15 de setembre. Es tracta dels següents mercats: el Carmel, Sarrià, Santa Caterina, la Concepció, la Mercè, Vall d’Hebron, Hostafrancs, la Marina, Sants, Provençals, Sant Antoni, el Clot i la Llibertat.

A partir d’avui, comerciants i l’Ajuntament de Barcelona, a través de l’IMMB, promouran accions conjuntes l’objectiu de les quals és procurar una reducció en la utilització de bosses de plàstic de nanses d’un sol ús. Es tracta, principalment, d’accions de comunicació dirigides a ciutadans i també als comerciants per sensibilitzar de l’impacte que ocasiona l’ús freqüent de les bosses de plàstic, i que es realitzaran amb la participació de la Fundació de Prevenció de Residus i Consum.

 

Descarregar dossier en format PDF





Paraules clau

bosses de plàstic/ mercat/ mercats/ mercats verds/ sostenibilitat/