L’Ajuntament de Barcelona condemna el presumpte homicidi d’una dona víctima de violència masclista : Servei de Premsa

L’Ajuntament de Barcelona condemna el presumpte homicidi d’una dona víctima de violència masclista

30/06/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament condemna el presumpte homicidi d’una dona víctima de violència masclista que va ser trobada morta divendres passat, dia 26 de juny, dins d’un vehicle precipitat al mar. Aquest vehicle va ser trobat pel Grup Especial d’Activitats Subaquàtiques de la Guàrdia Civil al Moll Oest del Port de Barcelona. El marit de la víctima va ser detingut posteriorment acusat de presumpte homicidi i es troba actualment amb presó sense fiança i sota secret de sumari.

Davant aquest fet el Consistori vol expressar el seu més sentit condol a la família i a les amistats de la víctima, reitera el seu suport a totes les dones que viuen violència masclista, i es compromet a seguir treballant conjuntament amb les altres administracions i amb la societat civil per millorar els mecanismes de prevenció, detecció precoç, atenció i recuperació de qualsevol forma de violència masclista. L´Ajuntament de Barcelona es proposa potenciar com a línia estratègica del nou mandat la coresponsabilitat ciutadana en la lluita contra aquesta greu vulneració.

Des de la Regidoria de Cicle de Vida, Feminismes i LGTBI, que dirigeix la regidora Laura Pérez, es vol recordar que totes les dones que es troben en situació de violència masclista tenen al seu abast tot un seguit de recursos específics d’atenció i assessorament a través del Servei d’Atenció, Recuperació i Acollida (SARA) ubicat al carrer Marie Curie, 16. També es poden dirigir als 10 punts d’Informació i Atenció a les Dones (PIAD) distribuïts per tots els districtes, i a la xarxa de centres de Serveis Socials de la ciutat. A més, l’Institut Català de la Dona disposa d’un telèfon d’atenció les 24 hores del dia, gratuït i confidencial per atendre les demandes relacionades amb qualsevol forma de situació de violència contra les dones: 900 900 120





Paraules clau

condemna/ violència masclista/