La comissió de govern impulsa, com a primeres mesures, reunir la comissió mixta de desnonaments i abordar la malnutrició infantil a Barcelona : Servei de Premsa

La comissió de govern impulsa, com a primeres mesures, reunir la comissió mixta de desnonaments i abordar la malnutrició infantil a Barcelona

17/06/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha presidit aquest matí la primera Comissió de Govern, que ha quedat formalment constituïda avui. Els primers encàrrecs de l’alcaldessa als seus regidors han estat, d’una banda, convocar de forma extraordinària la comissió mixta de prevenció de desnonaments, i, de l’altra, detectar possibles casos de malnutrició entre els infants de la ciutat de Barcelona per a actuar-hi de forma immediata.

 

18697819898_1716e89370_z

 

Ada Colau, que ha comparegut acompanyada del primer tinent d’alcalde de Treball, Economia i Planificació Estratègica, Gerardo Pisarello –que també exercirà la funció de portaveu de govern– ha explicat que, d’acord amb les prioritats que s’ha marcat com a alcaldessa, el primer que ha volgut fer ha estat encarregar a la tinenta d’alcalde Laia Ortiz, al cap de l’àrea de Drets Socials, que convoqui de forma extraordinària tots els membres de la comissió mixta de prevenció de desnonaments per analitzar la situació d’emergència habitacional que viu la ciutat.

Colau ha anunciat que vol presidir personalment aquesta comissió, de la que formen part representants d’entitats bancàries, de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, membres dels Col·legis d’Advocats i de Procuradors de Barcelona i d’entitats del Tercer Sector, les àrees del consistori implicades així com de la Generalitat. També en formen part tots els grups municipals i les entitats de la Xarxa d’Habitatges d’Inclusió.

L’alcaldessa ha anunciat que també incorporarà, a partir d’ara, la regidora de Nou Barris, Janet Sanz, i la seva gerent. Aquesta comissió es va reunir per últim cop al febrer de 2014. Es va constituir al novembre de 2011 i s’ha reunit, en total, 4 cops.

En aquest àmbit, Colau també ha explicat que ha encarregat estudiar l’ampliació del personal de l’Oficina d’Habitatge de Nou Barris per a abordar de forma efectiva la situació d’emergència habitacional que es viu “de forma especialment greu en aquest districte”.

Un altre dels encàrrecs sorgit avui de la primera comissió de govern ha estat que es detecti, de forma urgent, els casos de nens i nenes que poden patir mancances d’alimentació a la ciutat. Gerardo Pisarello ha explicat, en aquest sentit, que s’ha demanat a l’àrea de Drets Socials que elabori un “mapa concret d’infants afectats per aquesta problemàtica” perquè s’estudiïn, de forma urgent, els casos més greus, un cop s’inicïin les vacances escolars. “Volem revisar si aquests nens han accedit a les beques de colònies i casals previstes per a aquests casos, i que si no ho han fet, habilitar d’altres solucions, com les ajudes a través de la targeta solidària d’alimentació”. “Hi posarem la inversió que sigui necessària”, ha conclòs Pisarello.

 

Candidatura Barcelona Pirineu 2026

D’altra banda, Pisarello ha confirmat que la candidatura Barcelona Pirineu 2026 “no és un esdeveniment prioritari per nosaltres i, per tant, no està dintre dels nostres objectius”.





Paraules clau

ada colau/ alcaldessa/ alcaldessa colau/ Reunió de la Comissió de Govern/