L’Ajuntament reajusta el dispositiu per minimitzar les afectacions de trànsit de les obres a l’estació de l’L3 de Zona Universitària : Servei de Premsa

L’Ajuntament reajusta el dispositiu per minimitzar les afectacions de trànsit de les obres a l’estació de l’L3 de Zona Universitària

04/06/2015



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El Comitè d’Obres de l’Ajuntament de Barcelona juntament amb l’àrea de Mobilitat i la Guàrdia Urbana i d’acord amb el Departament de Territori i Sostenibilitat ha acordat introduir alguns ajustos al dispositiu previst amb motiu de les obres que han començat aquesta mateixa setmana a l’estació de l’L3 de Zona Universitària. Aquestes mesures tenen per objectiu millorar la mobilitat a l’avinguda Diagonal i minimitzar les afectacions al trànsit que generen i reforçar la comunicació als conductors.

Les obres per a millorar l’accessibilitat a les persones amb mobilitat reduïda a l’estació de l’L3 de Zona Universitària comporten el tancament del lateral de l’avinguda Diagonal entre el carrer de Torre Melina i l’avinguda del Doctor Marañón. Es tracta d’unes obres complexes que consisteixen principalment en l’execució d’un ascensor que comuniqui el vestíbul de l’estació amb l’andana sentit Trinitat Nova.

Algunes mesures correctores que s’han acordat i que es posen en marxa entre avui i demà per tal d’agilitzar el tràfic del tronc central de l’avinguda i millorar la mobilitat a la zona d’entrada a Barcelona són:

 

No obstant aquests ajustos, la Guàrdia Urbana recomanen als conductors que, en la mesura de les seves possibilitats, evitin passar per aquesta zona d’obres a l’entrada a Barcelona per l’avinguda Diagonal.

El Comitè d’Obres va autoritzar  a la Generalitat de Catalunya l’inici dels treballs el passat 31 de maig, un cop finalitzada la Copa del Rei de futbol,  i abans de Sant Joan per tal d’assegurar que les afectacions al trànsit acabin abans de l’inici del curs escolar, al setembre.

L’estació de Zona Universitària de la línia L3 quedarà adaptada completament a persones amb mobilitat reduïda el febrer de 2016, coincidint amb l’entrada en servei del tram de la línia L9 entre aquesta estació i l’Aeroport. Un cop es posi en funcionament en servei l’ascensor de carrer, que donarà servei a ambdues línies de l’estació. Les obres compten amb un pressupost d’1,4 MEUR i s’emmarquen en els treballs de l’L9.

A més del desviament de trànsit, els treballs comportaran, d’aquí a unes setmanes, el tancament dels accessos actuals de l’estació. Com alternativa, els usuaris accediran provisionalment a l’estació des del futur nou accés a la línia L9, situat a pocs metres de distància.





Paraules clau

L3/ metro/ zona universitària/