Trias: “El govern de la ciutat aposta decididament per la igualtat i la no discriminació” : Servei de Premsa

Trias: “El govern de la ciutat aposta decididament per la igualtat i la no discriminació”

17/05/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit aquest matí l’acte de col·locació del penó contra l’homofòbia, amb el qual l’Ajuntament de Barcelona se suma a la celebració del Dia Internacional Contra l’Homofòbia. Aquest any el penó ha estat col·locat a la seu del Districte de Ciutat Vella, a la façana que mira cap a al renovada plaça de Vicenç Martorell. I han acompanyat l’alcalde les regidores Mercè Homs (de Ciutat Vella) i Francina Vila (Dona i Drets Civils), i també la vicepresidenta del Consell Municipal LGTBI (Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals i Intersexuals). Ha estat amb motiu d’aquest acte, que cada any se celebra en un districte diferent, que l’alcalde ha volgut recordar que “el govern de la ciutat aposta decididament per la igualtat i la no discriminació”. Xavier Trias ha recordat que “durant aquest mandat hem posat en marxa un pla municipal que ha permès que tots els departaments de l’Ajuntament tinguin sensibilitat i contribueixin a la prevenció de l’homofòbia”. I s’ha referit també a la creació de la nova Agència pels Drets Civils i la No Discriminació, “per donar un nou impuls als serveis i els programes específics en aquest àmbit”.

 

 

L’alcalde ha recordat que aquestes eines faciliten i fan més efectiva l’atenció a les persones que es puguin sentir discriminades per la seva orientació sexual o per qualsevol altre motiu o condició. També són eines que permeten que els col·lectius o les persones susceptibles de rebre tractaments discriminatoris, tinguin coneixement dels seus drets i com defensar-los.

L’alcalde també ha recordat que totes i cadascuna de les accions que l’Ajuntament realitza en defensa de la igualtat i dels drets fonamentals, i de les llibertats públiques s’ha fet i es fa en estreta col·laboració amb les entitats del col·lectiu LGTBI: “Barcelona és una ciutat diversa i oberta al món, un lloc de referència per aquest col·lectiu, perquè és una ciutat exemple de respecte i convivència”.





Paraules clau

Alcalde Trias/ lgbti/