Neix FuTurisme, un nou programa de suport a projectes emprenedors en l’àmbit del turisme : Servei de Premsa

Neix FuTurisme, un nou programa de suport a projectes emprenedors en l’àmbit del turisme

27/04/2015



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’impacte del turisme a la ciutat de Barcelona suposa oportunitats professionals, de negoci i de creació d’ocupació en diferents àmbits. Amb l’objectiu de facilitar la creació d’empreses innovadores que aprofitin aquestes potencialitats per generar activitat econòmica i nou talent, es posa en marxa el programa Futurisme.

 

 

És una iniciativa de l’Ajuntament de Barcelona –a través de Barcelona Activa-, el Gremi d’Hotels de Barcelona, la Diputació de Barcelona i Deloitte. S’adreça a emprenedors amb projectes vinculats al sector del turisme en diferents àmbits: allotjament, activitat turística (esportiva, cultural o de salut), restauració, comerç, congressos i esdeveniments, TIC o sostenibilitat, entre d’altres.

En roda de premsa, la tinenta d’alcalde d’Economia, Empresa i Ocupació, Sònia Recasens, ha afirmat que el programa pretén que “la innovació s’implanti d’una manera molt important en el turisme”, un dels pilars de l’economia de la ciutat. “Les formes de consumir turisme han evolucionat. Davant la realitat del mercat, amb noves modalitats d’allotjament, restauració o transport, cal aplicar ciència, talent i projectes emprenedors, perquè això genera oportunitats en forma de llocs de treball”, ha destacat.

Aquest repte, ha dit Recasens, es resol a partir de sinèrgies i col·laboracions público-privades com aquesta iniciativa. “Entre tots hem d’acompanyar el talent i l’emprenedoria per tal que acabi generant ocupació i aconseguim així una ciutat més justa, equitativa i socialment responsable”, ha afegit.

FuTurisme és un programa integral de formació a mida per a la creació d’empreses en l’àmbit del turisme que s’estructura en tres fases. La primera està centrada en l’elaboració del pla d’empresa per validar la viabilitat de la idea de negoci, i s’hi duran a terme accions formatives de gestió empresarial i sobre coneixements específics del sector turístic. A més, es realitzaran tallers d’habilitats i competències emprenedores i tutories personalitzades de seguiment per orientar els participants en la presa de decisions.

En paral·lel, al llarg dels 4 mesos que dura el programa, es treballarà la xarxa de contactes per facilitar als emprenedors la generació de sinèrgies amb empresaris rellevants de l’àmbit del turisme. I, per últim, s’acompanyarà els participants en la recerca de finançament i la posada en marxa de l’empresa.

Premi als projectes turístics amb futur

Entre els plans d’empresa elaborats en el marc del programa, es lliurarà un premi valorat en 21.000 euros que reconeix els tres projectes amb més potencial de creixement: el guanyador rebrà 12.000 euros i el primer i segons finalistes rebran 6.000 i 3.000 euros, respectivament, per facilitar la creació de l’empresa.

Fins el 15 de maig, es poden realitzar les inscripcions per participar al programa a través del web barcelonactiva.cat/futurisme. Entre les candidatures rebudes, se seleccionarà una vintena de projectes. Està previst que comenci la formació el mes de juny i durant el darrer trimestre de l’any s’organitzi l’acte de lliurament dels premis.

FuTurisme se suma al catàleg de Barcelona Activa de 10 programes d’acompanyament en la creació d’empreses adreçats a col·lectius específics (com ara dones, joves o majors de 45 anys), o bé per a projectes de sectors emergents i tradicionals (com per exemple, l’artesania, l’emprenedoria social, les energies netes o l’e-commerce, entre d’altres). Durant el 2014, prop de 820 persones van participar en aquests programes intensius a mida per posar en marxa les seves idees de negoci.





Paraules clau

turisme/