Xavier Trias: “estem aconseguint que Barcelona esdevingui una de les àrees més dinàmiques d’Europa en l’àmbit de l’educació superior” : Servei de Premsa

Xavier Trias: “estem aconseguint que Barcelona esdevingui una de les àrees més dinàmiques d’Europa en l’àmbit de l’educació superior”

17/04/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assistit aquest migdia a la inauguració oficial de la de la residència universitària RESA de La Salle Campus Barcelona-URL, un nou equipament al Districte de Sarrià-Sant Gervasi amb capacitat per a 351 persones. Trias ha dit que aquest tipus de residències són clau per consolidar Barcelona com a un gran centre universitari de referència internacional, i ha expressat la necessitat del treball conjunt entre institucions, universitats, centres de recerca, investigadors i alumnes per tal d’aconseguir que la ciutat esdevingui una de les àrees més dinàmiques d’Europa en l’àmbit de l’educació superior.

 

 

L’alcalde s’ha referit també a l’oferta d’estudis universitaris, de màsters i postgraus, dient que, a dia d’avui, són un dels principals actius de la ciutat de Barcelona i que molts estudiants d’altres països escullen la capital catalana a l’hora de cursar una especialització. “Barcelona té un gran compromís amb el coneixement i l’educació i les nostres universitats atrauen talent: el 30% dels estudiants de màsters, i el 40% dels que fan el doctorat, provenen d’altres països”, ha matisat l’alcalde.

Trias ha dit que la cultura, el coneixement, la creativitat i la innovació són elements que ens han d’ajudar a sortir de la crisi econòmica i social que ens afecta. “Ens calen eines per fer-ho possible, i aquesta residència, que acull estudiants i professors, és un pas més per assolir-ho”, ha destacat l’alcalde.

Les paraules de l’alcalde també han fet referència a la darrera constitució del Consell Assessor d’Universitats, un nou òrgan consultiu i de participació de les universitats amb l’Ajuntament que té presència a Barcelona. “Aquest és un instrument que contribuirà a enfortir les universitats de la ciutat, ja que acostarà l’educació superior i la recerca, al món empresarial i la societat en general” ha explicat Trias.

Trias ha catalogat La Salle com una institució de caràcter internacional molt arrelada a la ciutat de Barcelona, que no només ofereix formació, sinó que també acompanya i orienta a l’alumne. “Oferiu una formació de qualitat i molt pràctica, pensada perquè en surtin professionals ben preparats i especialitzats”, ha dit l’alcalde.





Paraules clau

Alcalde Trias/ RESA de La Salle Campus Barcelona-URL/ Universitat/