L’alcalde Trias afirma que l’excel·lència dels nostres centres de recerca ens fa capaços de generar oportunitats per a tothom : Servei de Premsa

L’alcalde Trias afirma que l’excel·lència dels nostres centres de recerca ens fa capaços de generar oportunitats per a tothom

01/04/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha participat en l’acte de cloenda del 10è aniversari del Barcelona Supercomputing Center – Centre Nacional de Supercomputació (BSC-CNS), el centre líder de la supercomputació a Espanya. En l’acte, Trias ha destacat que Barcelona, com a capital de Catalunya, té una llarga tradició en investigació científica i d’aposta per la cultura, el coneixement, la creativitat i la innovació. “Som una ciutat d’universitats que aposta per les noves tecnologies i les Smart Cities”, ha dit l’alcalde. Les paraules de l’alcalde han reconegut les aportacions que durant molts anys ha fet el professor Andreu Mas-Colell per situar Catalunya en primera línia de la investigació i el coneixement a nivell internacional. També ha agraït a la Universitat Politècnica de Catalunya l’aposta per “formar persones”.

 

 

“El Barcelona Supercomputing Center s’ha consolidat durant aquests deu anys com un veritable centre d’excel·lència”, ha afirmat Trias. L’alcalde també ha posat en valor l’intens treball que el centre realitza en projectes de recerca, oferint infraestructures i serveis en supercomputació a la comunitat científica europea, i generant coneixement i tecnologia per transferir-los a la societat.

Trias ha posat èmfasi en el fet el Barcelona Supercomputing Center s’emmarca en els centres d’investigació que concentra l’Àrea Metropolitana de Barcelona, al qual se li sumen referents com l’Institut de Ciències Fotòniques o el Parc d’Investigació Biomèdica. “Aquest és el model pel qual hem de seguir apostant, amb la col·laboració de les diferents administracions, i de la mà dels principals centres de recerca del nostre país. Únicament sent líders en innovació podrem impulsar un nou model productiu de futur i serem capaços de generar oportunitats per a tothom”, ha reblat l’alcalde.





Paraules clau

Alcalde Trias/ recerca/