Xavier Trias: “Volem que el Parc dels Tres Turons sigui un parc amb vida” : Servei de Premsa

Xavier Trias: “Volem que el Parc dels Tres Turons sigui un parc amb vida”

31/03/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha anat aquest matí al Turó de la Rovira, on ha pogut visitar, acompanyat de la regidora del Districte d’Horta-Guinardó, Francina Vila, i del director del Director del MUHBA, Joan Roca, les noves instal·lacions museïtzades de les Bateries Antiaèries, la millora dels accessos i la rehabilitació dels itineraris del Turó.

L’alcalde ha destacat durant la seva intervenció la importància de fer d’aquest indret un espai pels veïns i veïnes, “la nostra voluntat és que la gent que es vol quedar a viure en aquest àmbit ho pugui fer, i que ho faci amb dignitat. Per aquest motiu estem invertint en millores que facilitaran la vida dels veïns i veïnes”. Trias també ha destacat que “volem que el Parc dels Tres Turons sigui un parc amb vida. Es pot fer parc i també transformació perquè la fent pugui gaudir d’aquest espai”.

 

 

Xavier Trias també ha fet referència a la recuperació de la memòria històrica d’aquest espai tan emblemàtic. “Aquestes bateries van tenir un paper molt important per Barcelona durant la Guerra Civil”, ha dit Trias, que també ha volgut destacar el fenomen del barraquisme, “que ens mostra la lluita diària de la gent que es va instal·lar en aquest parc, molts dels quals encara hi viuen, i que avui veuen com dignifiquem aquest espai”.

Per la seva banda, Francina Vila, ha subratllat que es comença a visibilitzar el Parc del Tres Turons, un espai que és homologable a Montjuïc pel que fa a la seva superfície. “La nostra aposta és recuperar espai i millorar la vida dels veïns que viuen a l’àmbit del Parc”, ha dit Vila, que ha afegit que “posem en valor la memòria i el patrimoni i a l’hora recuperem equipaments, com per exemple les pistes esportives de Can Baró”.

 

Document relacionat:

Dossier de premsa: “Els Tres Turons: Parc Central d’Horta-Guinardó i Gràcia”





Paraules clau

Alcalde Trias/ tres turons/