Els Tres Turons: Parc Central d’Horta-Guinardó i Gràcia : Servei de Premsa

Els Tres Turons: Parc Central d’Horta-Guinardó i Gràcia

31/03/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’Ajuntament millora els accessos i l’entorn de les Bateries Antiaèries prioritzant la qualitat de vida dels veïns de l’entorn

La ciutat disposarà d’un nou espai museïtzat al Turó de la Rovira

Barcelona recupera per la ciutadania un pulmó verd de 505 hectàrees

 

tresturons

 

L’Ajuntament de Barcelona s’ha marcat com a objectiu fer de l’àmbit dels Tres Turons un espai que sigui el parc central d’Horta-Guinardó i Gràcia. Aquest és un dels grans projectes de la ciutat de Barcelona i, en concret, del districte d’Horta-Guinardó. I és que aquest compta amb una superfície equivalent al de Montjuïc, amb un total de 505 ha inclòs l’àrea d’influència al seu entorn, que està envoltat de fins a 11 barris de la ciutat. D’aquesta manera, es busca que l’entorn esdevingui un gran pulmó verd al cor de la ciutat.

Aquesta és una zona que va quedar afectada l’any 1954 per un planejament que primava la necessitat de consolidar una reserva de zones verdes per sobre del reconeixement dels habitatges existents als turons. Actualment, la majoria dels habitants que hi viuen són gent gran, alguns dels quals porten fins a 58 anys afectats. Aquesta situació urbanística ha impedit que es portés a terme cap inversió pública o privada per a la rehabilitació del parc d’habitatges ni cap operació de regeneració del Parc a escala de ciutat. La Modificació del Pla General Metropolità de l’any 2010 reconeix els habitatges més consolidats desafectant 476 però mantenint l’afectació de 295.

La nova visió dels Tres Turons trenca aquest esquema i busca fer d’aquest espai una nova ciutat jardí per tal de recuperar el valor estratègic del Parc dins de la ciutat de Barcelona, que és molt densa i complexa. Aquest espai és molt rellevant per a la seqüència d’espais verds entre Vallcarca i Sagrada Família.

 

Descarregar dossier en format PDF





Paraules clau

tres turons/