Xavier Trias destaca que l’Ajuntament continuarà apostant per ampliar el parc d’habitatge de lloguer assequible : Servei de Premsa

Xavier Trias destaca que l’Ajuntament continuarà apostant per ampliar el parc d’habitatge de lloguer assequible

30/03/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, i el Secretari General d’Unió General de Treballadors de Catalunya, Josep Maria Álvarez, han signat un acord marc per facilitar a la UGT solars per a la construcció de 200 nous habitatges de protecció a la ciutat en règim de dret de superfície i 103 en règim de venda. Aquests últims quedaven pendents de l’anterior conveni signat l’any 2007.

 

 

Aquest acord marc té com a objectiu establir les condicions generals per les quals l’Ajuntament de Barcelona i la UGT es comprometen a continuar treballant per millorar la política d’habitatge i ampliar el parc d’habitatges de protecció oficial a Barcelona.

L’alcalde ha destacat que “la creació d’habitatge de lloguer a preu assequible és una aposta de futur. Construint habitatges, però també rehabilitant-los, són formes de transformar els barris”. Trias ha subratllat que “és molt important poder tirar endavant la construcció de nous habitatges de la mà del tercer sector, que és generador de riquesa”. “En moments com els actuals hem de treballar plegats per donar la millor resposta i buscar solucions de futur”, ha dit l’alcalde.

Per la seva part, Josep Maria Àlvarez ha agraït la signatura d’aquest conveni, “que ajuda a mantenir l’ocupació en un sector molt tocat per la crisi com és de la construcció. El manteniment de l’habitatge social també significa creació de llocs de treball”.

Els nous habitatges estaran ubicats als àmbits de Marina del Prat Vermell, Glòries/Meridiana Sud, Roquetes, Trinitat Nova i altres planejaments de transformació urbana, on l’Ajuntament disposa de solars per a la construcció d’habitatge públic, i, a canvi del sòl, la UGT impulsarà la construcció a través de la promotora Llar Unió Catalònia, de SCCL, de 200 habitatges en dret de superfície i 103 en règim de venda.

La tipologia, característiques constructives i serveis que hauran de complir les edificacions que promogui Llar Unió Catalònia, SCCL, s’adequaran en tot moment a la legislació vigent d’habitatges en règim de protecció oficial. A més, es vetllarà per la qualitat dels habitatges construïts en el marc del present acord.

El dret de superfície és el mecanisme més adequat per incrementar el parc d’habitatge públic protegit, i, alhora, mantenir la titularitat pública del sòl. Per a la resta d’habitatges, els 103 en règim de venda, l’Ajuntament posarà el sòl a disposició del sindicat a canvi d’obtenir habitatges de les futures promocions.

Els habitatges de protecció oficial que promogui la UGT en el marc d’aquest acord es destinaran a residència habitual i permanent de persones físiques, sòcies cooperativistes, inscrites en el Registre de Sol·licitants d’Habitatges amb Protecció Oficial de Barcelona i que compleixin els requisits establerts en el Pla del Dret a l’Habitatge de Catalunya per ser adjudicataris d’un habitatge de protecció oficial.

Aquest acord marc substitueix el signat en data 22 de gener de 2007, del qual s’han assolit una gran part de les previsions, mancant la designació de sòl per a construir 103 habitatges.

Promocions
Carretera de Ribes, 85-97: 56
C. de Granada 115: 60
Les Torres, 2: 77
Sancho d’Àvila, 15: 36
Bolívia-Badajoz: 68
TOTAL: 297

Falten 103 habitatges per donar total compliment a les previsions de l’acord marc que era de 400 habitatges.





Paraules clau

Alcalde Trias/ habitatge/