Barcelona, rep el Premi Ciutat Mercat en reconeixement a l’aposta pels mercats municipals al servei de la cohesió social dels barris : Servei de Premsa

Barcelona, rep el Premi Ciutat Mercat en reconeixement a l’aposta pels mercats municipals al servei de la cohesió social dels barris

28/03/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’organització americana Project for Public Spaces (PPS) ha atorgat a Barcelona un premi en reconeixement de la capital catalana com a model de “ciutat mercat”. Aquest és el primer cop que s’atorga aquest premi i l’organització especialitzada en espai públic urbà, Project for Public Spaces (PPS), ha considerat Barcelona “la ciutat model en la utilització dels mercats com a eina de desenvolupament urbà sostenible, on els ciutadans viuen a poca distància d’un mercat i per ser una ciutat que defensa els mercats públics com a eines fonamentals per a la capacitat de recuperació de cada barri”.

 

_MG_4772 mida

_MG_4752mida

 

El Premi l’ha recollit el regidor de Comerç, Consum i Mercats i president de Mercats de Barcelona que ha declarat: “sentir-se molt orgullós que es reconegui Barcelona per la seva tasca en defensa dels mercats de la ciutat que ens ha permès convertir-nos en un referent internacional fruit de més de vint anys de treball conjunt entre els comerciants dels mercats i l’Ajuntament de Barcelona”.

Barcelona ha estat durant els últims tres dies l’escenari del 9è Congrés Internacional de Mercats Públics, organitzat per PPS i l’Ajuntament de Barcelona a través de l’Institut Municipal de Mercats, amb el suport de l’organització de Nacions Unides pels assentaments urbans UN Habitat. Més de 400 persones representants d’una quarantena de països d’arreu del món i de 129 ciutats han acordat una Declaració final en la qual es destaca que els mercats públics són espais que ofereixen grans oportunitats per a la transformació de ciutats i regions en llocs pròspers, sostenibles i socialment cohesionats.

Davant l’accelerat ritme d’urbanització del segle XXI, els mercats destaquen la seva capacitat de generar vincles rurals i urbans, l’impuls de l’ocupació local i regional i el desenvolupament econòmic. La declaració final acull un compromís perquè els mercats públics serveixin de nodes que posin en contacte les regions urbanes i periurbanes, facilitin l’intercanvi entre productors i consumidors i estimulin el desenvolupament econòmic local i regional.

Els mercats públics són considerats centres vitals dels sistemes alimentaris locals i per tant proporcionen als consumidors un accés equitatiu a aliments assequibles que cal preservar i protegir. Els mercats, finalment, són també motors per a la iniciativa empresarial i l’ocupació, i espais de trobada i de relació per a la comunitat.

 

 

Declaració del IX Congrés Internacional de Mercats Públics





Paraules clau

mercats/ Premi Ciutat Mercat/