L’alcalde Xavier Trias visita l’Avinguda Paral·lel, convertida en un nou eix cívic i ciutadà : Servei de Premsa

L’alcalde Xavier Trias visita l’Avinguda Paral·lel, convertida en un nou eix cívic i ciutadà

14/03/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha explicat avui durant la visita que la reforma de l’avinguda Paral·lel ha permès “fer una gran transformació. Una part que es veu, i que implica més espai per a vianants, i una que no es veu, tan o més important: el col·lector d’aigua que ha implicat una forta inversió però que era imprescindible”.

L’alcalde ha assegurat que el nou disseny ha fet que l’avinguda tingui espai per a vianants, per a bicicletes i per a cotxes “en una convivència més segura”. “A més, hem introduït millores tecnològiques en l’enllumenat”, ha afegit.

Sobre el futur dels usos de les sis noves placetes que s’hi generaran, ha dit que “es decidirà amb els veïns” i que l’objectiu haurà de ser “fer possible una mixtura d’usos dimensionada, on es pugui viure, passejar i generar activitat econòmica”.

 

L’Avinguda Paral·lel, nou eix cívic i ciutadà

L’Ajuntament de Barcelona, a través de BIMSA, ha finalitzat les obres de remodelació de l’avinguda Paral·lel de Barcelona, que ha permès guanyar un 56% d’espai per a vianants en aquesta via que, després d’anys sense cap intervenció, comença a revitalitzar-se com a eix cultural i cívic de la ciutat.

L’actuació ha permès intervenir en una superfície total de 73.744 m2 en el tram comprès entre la Plaça Espanya fins a la Plaça Drassanes. S’ha guanyat un 56% d’espai per a vianants, ja que als 14.691 m2 existents se n’hi han incorporat 8.269 m2 més amb la reforma, gràcies a la creació de les noves placetes al costat Eixample i a la transformació en espai de vianants de les cruïlles del Poble-sec. L’actuació ha permès situar el carril bici al centre de la calçada i actualitzar l’enllumenat de la via, entre d’altres millores.

L’actuació urbanística ha estat una de les primeres concrecions del Pla d’actuació per a la millora i revitalització del Paral·lel de Barcelona, elaborat l’any 2010 amb l’objectiu que el Paral·lel passi a ser un espai frontissa i deixi de ser una frontera entre els barris que hi desemboquen: el Poble-sec, a Sants-Montjuïc, Sant Antoni a l’Eixample i el Raval, a Ciutat Vella.

Ara, l’Espai de Treball Compartit del Paral·lel, que agrupa les principals entitats i col·lectius de l’Avinguda i els barris de l’entorn (Sant Antoni, Poble-sec i Raval), ha iniciat un procés de participació que abordarà, de manera integral i transversal, la identitat de l’Avinguda i la seva relació amb els barris que la constitueixen: Poble-sec, Sant Antoni i Raval. Un dels primers objectius que es marca el procés, que dinamitza la cooperativa Raons Públiques, és definir els criteris per a l’ordenació singular de terrasses de l’avinguda Paral·lel. Aquest grup també serà l’encarregat de definir els noms i els usos dels nous espais públics.

 

Document relacionat:

Dossier de premsa: L’Avinguda Paral·lel es converteix en un nou eix cívic i ciutadà





Paraules clau

Alcalde Trias/ Paral·lel/