‘Vincles’ rep un reconeixement especial en la 20a edició de la Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica : Servei de Premsa

‘Vincles’ rep un reconeixement especial en la 20a edició de la Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica

26/02/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha estat l’encarregat de rebre, aquest vespre, el reconeixement especial que ha rebut el projecte ‘Vincles’, de l’Ajuntament de Barcelona, a la Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica, que enguany celebra la 20a edició. L’acte s’ha celebrat a l’Auditori de Barcelona.

L’Associació Catalana d’Enginyers de Telecomunicació (Telecos.cat) i el Col·legi Oficial d’Enginyeria en Informàtica de Catalunya (COEINF), organitzadors de la Nit, han premiat aquest projecte municipal, reconegut al setembre amb el premi Mayors Challenge promogut per l’ex-alcalde de Nova York, Michael Bloomberg, per ser “un magnífic exemple de com la tecnologia pot contribuir a millorar la nostra societat incrementant el benestar i la qualitat de vida dels ciutadans”.

L’alcalde ha expressat l’orgull per aquest projecte que ha estat ideat per “un conjunt de gent que ha treballat, lluitat, creat i innovat en una direcció i és que les noves tecnologies són la revolució del segle XXI però quan agafen una força tremenda és quan serveixen per millorar la vida de les persones”.

Trias també ha tingut unes paraules per Tomás Diez, que ha estat guardonat amb el Premi Salvà i Campillo al Jove Emprenedor pel projecte Fab Lab Barcelona del que ha posat en valor que “és un exemple de quelcom molt important per nosaltres, gent que ve de fora i que tenen l’atreviment de fer un Fab Lab a Ciutat Meridiana, un projecte tecnològic i social amb una importància immensa”.

En el decurs de la 20a Nit, ‘telecos’ i informàtics també han celebrat un homenatge a La Salle Campus Barcelona, membre fundador de la Universitat Ramon Llull, en motiu del 50è aniversari de la posada en marxa de la primera escola de Telecomunicacions de Catalunya.

També s’ha fet un tercer reconeixement a Hispasat, que commemora enguany els seus 25 anys d’història. Fundada el 1989 com una iniciativa público-privada, la companyia ocupa actualment la novena posició al rànquing d’operadors a nivell mundial, compta amb quatre posicions orbitals, set satèl·lits en òrbita i tres en construcció.





Paraules clau

Alcalde Trias/ informàtica/ Nit de les Telecomunicacions i la Informàtica/ telecomunicacions/