Comença l’obra de construcció d’un edifici d’habitatge protegit a Can Batlló : Servei de Premsa

Comença l’obra de construcció d’un edifici d’habitatge protegit a Can Batlló

23/02/2015



Temps estimat de lectura: 3 minuts

El regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, ha presidit aquesta tarda l’acte formal de col•locació de la primera pedra d’una nova promoció d’habitatge públic que s’aixecarà al recinte de Can Batlló, al barri de la Bordeta. L’edifici té 33 habitatges de Proha gestionats per l’empresa Sogeur, gestora de cooperatives d’habitatge, i s’ubica al carrer de la Constitució, 75, al sector nord-oest de Can Batlló.

 

sant

 

Dels 33 habitatges, projectats pel despatx d’arquitectes Ricard Mercadé-Aurora Fernández, 28 es destinaran als socis de la mateixa cooperativa, mentre que els 5 restants per a reallotjats urbanístics que formen part de la permuta en concepte de compra de sòl a l’Ajuntament de Barcelona.

Pel que fa a les característiques arquitectòniques, és un edifici plurifamiliar on els habitatges estan ubicats en una única escala amb accés des del carrer de la Constitució . Els habitatges amb vistes al carrer Constitució es reparteixen les 4 plantes altes per damunt dels locals comercials situats a la planta baixa. I els habitatges amb vistes al futur parc es reparteixen les 7 plantes d’alçada distribuïdes entre planta baixa i 6 plantes altes.

La superfície útil dels habitatges oscil•la entre 76 i 90 metres quadrats, distribuïts en sala-menjador, cuina, 2 banys i 3 dormitoris, i on les estances principals dels habitatges s’il•luminen i ventilen directament des de l’exterior. A més, tots ells tenen vinculada una plaça d’aparcament a la planta soterrani.
L’inici d’aquesta promoció a Constitució 75, s’emmarca dins del conveni marc signat entre l’Ajuntament de Barcelona i la Federació d’Associació de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) per fomentar la construcció de pisos protegits a la ciutat.

Aquest és la segona obra d’habitatge protegit que comença a l’entorn de Can Batlló. La primera de les obres la va iniciar el Patronat Municipal de l’Habitatge de Barcelona a principis de gener, quan va començar la construcció d’un edifici de 26 habitatges destinats a afectats urbanístics, i en dret de superfície, situat al carrer Constitució número 31, edifici que tindrà també 40 places d’aparcament. Aquest edifici el va projectar l’equip format per les arquitectes Joana Ayxendri i Pilar Salinas. El pressupost d’aquestes obres és d’uns 4.228.108 € (IVA inclòs).

Els habitatges d’aquest bloc tindran una superfície d’entre 52 i 89 m2, seran d’1, 2, 3 i 4 dormitoris. En concret, n’hi haurà 2 d’un dormitori, 8 de dos dormitoris, 12 de 3 dormitoris i 4 de 4 dormitoris.

Durant aquest any 2015 a més a més, també està previst iniciar les obres d’una altra promoció al carrer Parcerisa, 4-6. L’edifici constarà també de 26 habitatges en dret de superfície.

Pel que fa a les promocions cedides a cooperatives d’habitatge, a banda d’aquesta primera que impulsa Sogeur, n’hi haurà una segona de 37 pisos que gestionarà la Cooperativa La Col, i quedarà pendent el desenvolupament de dos solars, un d’ells situat al carrer constitució i el segon al carrer Parcerisa, on es preveuen dues promocions de 178 pisos, a Parcerisa, i 130 pisos més a Constitució, encara pendents de definir el promotor.

A les promocions públiques se sumaran dues promocions d’habitatge lliure, situades totes dues al Camí de la Cadena. En total, per tant, està previst un parc d’habitatge nou de 1.100 pisos, dels quals 430 seran de promoció pública, i 670 de mercat lliure.





Paraules clau

habitatge/ la Bordeta/ Sants-Montjuic/