Antoni Vives inaugura les jornades de resiliència “Barcelona’s Experience in Resilience” : Servei de Premsa

Antoni Vives inaugura les jornades de resiliència “Barcelona’s Experience in Resilience”

23/02/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

Dimarts 24 de febrer, a les 9:30 hores, el tinent d’alcalde d’Hàbitat Urbà, Antoni Vives, inaugurarà les jornades “Barcelona’s Experience in Resilience”, que tindran lloc els propers 24 i 25 de febrer a l’Edifici Modernista de Sant Pau (carrer de Sant Antoni Maria Claret, 167). Aquestes jornades internacionals organitzades per l’Ajuntament de Barcelona, el Programa d’UN Habitat sobre ciutats resilients i el BCN Urban Resilience Partnership van adreçades a explicar el model de resiliència de Barcelona a d’altres ciutats, posar en valor els projectes concrets que diferents empreses i grups de recerca de la ciutat estan impulsant, i crear sinèrgies que facin possible noves iniciatives en el terreny de la resiliència urbana.

 

Els temes estrella: la col·laboració públicoprivada i la resiliència al canvi climàtic

Adoptant un enfocament molt pràctic, el programa de les jornades inclou presentacions plenàries, tallers, sessions de networking i visites a projectes claus per la resiliència de la ciutat com són els dipòsits d’aigües pluvials, punts de recàrrega elèctrica o centres de control. Entre les principals temàtiques que es tractaran destaquen les iniciatives de col·laboració públicoprivada, l’establiment de marcs regulatius i protocols d’actuació amb les empreses de provisió de serveis, la millora de la resiliència de les infraestructures, la planificació estratègica de ciutats resilients, la resiliència social, i la prevenció i gestió de riscos associats al canvi climàtic i a episodis climàtics extrems.

 

La capitalitat de Barcelona en l’àmbit de la Resiliència Urbana

El model de resiliència de la ciutat ha rebut el reconeixement de les principals organitzacions internacionals de referència en aquest àmbit. El 2013 va ser guardonada com a ciutat model de la campanya “Making Cities Resilient” d’UNISDIR, també ha estat escollida com a una de les 10 ciutats partner i seu del Programa de Ciutats Resilients d’UN Habitat, i des del passat mes de desembre s’ha incorporat a la xarxa de 100 Ciutats Resilients de la Rockefeller Foundation. Barcelona també és membre i participant activa de la xarxa de ciutats C40.

Les jornades comptaran amb la presència d’aquestes organitzacions, i s’espera una assistència d’unes 200 persones, amb 31 participants de ciutats i més de 30 participants internacionals vinguts de Mèxic, Panamà, Bogotà, Itàlia, Equador, Iran, Sri Lanka, Líban, Suècia, Dinamarca i EEUU, entre d’altres.





Paraules clau

Resiliència/