Trias destaca el talent i l’excel·lència dels guardonats amb el Premi Ciutat de Barcelona : Servei de Premsa

Trias destaca el talent i l’excel·lència dels guardonats amb el Premi Ciutat de Barcelona

10/02/2015



Temps estimat de lectura: 3 minuts

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha presidit l’aquesta tarda al Saló de Cent l’acte de lliurament dels Premis Ciutat de Barcelona 2014, que l’Ajuntament convoca anualment amb l’objectiu de guardonar la creació, la investigació i la producció de qualitat realitzada a Barcelona per creadors o col·lectius que hi treballen o per institucions i organitzacions barcelonines que les promouen o les produeixen. A l’acte hi eren presents, entre d’altres, els tinents d’alcalde Joaquim Forn, Sònia Recasens i Jaume Ciurana; regidors de la corporació municipal; i Montserrat Vendrell, vicepresidenta del Consell de Cultura de Barcelona, que ha participat en la benvinguda de l’entrega dels premis.

 

 

L’alcalde ha lloat que “tots els premiats contribueixen a fer una Barcelona cada dia millor” i ha destacat que en molts casos el guardó arriba després de molt d’esforç i molts anys de treball. “En aquesta ciutat hi ha molt talent”, ha dit l’alcalde, que ha defensat la llibertat d’expressió com un dels pilars fonamentals de la capital catalana. “Els guardonats són persones que busquen l’excel·lència i fer progressar Barcelona”, ha manifestat Trias després de donar les gràcies a tots els premiats. L’alcalde ha expressat el seu compromís de treballar fomentar la creativitat i fer que la cultura arribi a tothom.

 

Relació de guardonats amb el Premi Ciutat de Barcelona 2014

Premi d’ASSAIG CIÈNCIES SOCIALS I HUMANITATS a l’estudi Catalunya el mirall de la immigració d’Andreu Domingo.

Premi AGUSTÍ DURAN I SANPERE D’HISTÒRIA DE BARCELONA a Barcelona, una capital del fil. Fabra i Coats i el seu model de gestió (1903-1936), de Pere Colomer.

Premi CIÈNCIES EXPERIMENTALS I TECNOLOGIA al Dr. Ernest Giralt Lledó, catedràtic de química orgànica de la Universitat de Barcelona i investigador de l’Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona.

Premi CIÈNCIES DE LA VIDA a la Dra. Pura Muñoz Cànoves, investigadora ICREA de la UPF.

Premi de EDUCACIÓ a l’Escola Antaviana del Districte de Nou Barris

Premi de CULTURA POPULAR I TRADICIONAL a la Coordinadora d’Entitats Sardanistes per la realització del conjunt d’actes de Barcelona Capital de la Sardana 2014.

Premi d’ AUDIOVISUALS al Xavier Artigas i Xapo Ortega de la productora Metromuster pel documental Ciutat Morta.

Premi de MÚSICA al pianista Albert Guinovart.

Premi de DANSA a Sol Picó.

Premi de TEATRE a l’actor Carles Martínez.

Premi de CIRC a la companyia Circ Raluy per l’espectacle The big top.

Premi d’ARTS VISUALS a Marcel·lí Antúnez per l’exposició Sistematúrgia a l’Arts Santa Mònica.

Premi de MITJANS DE COMUNICACIÓ a l’Avenç

Premi de TRADUCCIÓ EN LLENGUA CATALANA a Jordi Vintró, per la traducció de l’obra Noves impressions d’Àfrica, de Raymond Roussel.

Premi de LITERATURA CASTELLANA a l’obra Pronto seremos felices d’Ignacio Vidal-Folch

Premi de LITERATURA EN LLENGUA CATALANA a l’obra El cas Pujol, de Toni Sala

Premi de GASTRONOMIA al xocolater Enric Rovira.

Premi d’ARQUITECTURA i URBANISME al projecte de la Biblioteca Sant Gervasi-Joan Maragall de l’Estudi BCQ.

Premi al DISSENY al col·lectiu de dissenyadors Domestic Data Streamers per la peça Sand Falls de l’exposició Big Bang Data, presentada al CCCB de Barcelona.

Premi de PROJECCIÓ INTERNACIONAL a l’escultor Jaume Plensa.
 

El tinent d’alcalde de Cultura, Coneixement, Creativitat i Innovació, Jaume Ciurana, ha destacat l’ambició, l’exigència, la passió i el compromís de la ciutat de Barcelona amb la cultura. “Els premis són un tribut a la cultura i la llibertat, que estic segur que és el que mou tots els guardonats” ha afirmat Ciurana, que ha recordat el moment decisiu que viu la ciutat i el país. “Barcelona ha estat sempre port, pont i porta per la cultura”, ha dit.

L’acte d’entrega dels guardons ha comptat amb l’actuació musical de Joana Serrat i s’ha clausurat amb el Ball d’Honor de l’Àliga, acompanyada pels Ministres.





Paraules clau

Premis Ciutat de Barcelona/ Premis Ciutat de Barcelona 2014/