L’alcalde Xavier Trias destaca l’aposta de l’Ajuntament per l’educació inclusiva : Servei de Premsa

L’alcalde Xavier Trias destaca l’aposta de l’Ajuntament per l’educació inclusiva

10/02/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

L’alcalde ha visitat la futura Escola Bressol Municipal Escorial, al districte de Gràcia, que entrarà en funcionament el proper mes de setembre, amb l’inici de curs 2015-2016. Una escola que tindrà una capacitat per a 74 infants, entre els 4 mesos i els 3 anys. A l’acte també hi ha intervingut la tinenta d’alcalde i regidora de Gràcia, Maite Fandos; i el regidor d’Educació i Universitats, Gerard Ardanuy.

 

 

L’alcalde ha remarcat que l’Ajuntament vetlla perquè tots els infants, també els infants amb discapacitat, tinguin una educació de qualitat des de l’escola bressol. Així, ha destacat que la futura Escola Bressol Municipal Escorial s’ha dissenyat pensant en les necessitats especials d’aquests infants, serà la primera escola inclusiva de la ciutat que acollirà infants amb pluridiscapacitats,- es reserven 9 places- , que conviuran amb la resta de nens i nenes.

Aquesta escola és una de les 8 noves escoles bressol que actualment està impulsant l’Ajuntament a la ciutat de Barcelona, gràcies un acord amb el grup municipal del PSC. Les altres són Univers a Gràcia, Germanetes i Tres Tombs a l’Eixample, Parc Científic (Les Corts), Guinardó, Canòdrom (Sant Andreu) i Glòries. Quan aquestes 8 noves escoles bressol municipals estiguin acabades, ja n’hi haurà més d’un centenar en funcionament a Barcelona. Avui hi ha a Barcelona 95 d’obertes que ofereixen gairebé 8.000 places i donen resposta al 60% de la demanda.

L’alcalde ha afirmat que l’Ajuntament aposta per l’ensenyament inclusiu, i que el suport a les escoles bressol és molt important, per això s’han augmentat el tipus de bonificacions adreçades a les famílies. L’Ajuntament ha decidit, per segon any consecutiu, congelar els preus públics pel proper curs; i s’augmentaran les bonificacions del cost del servei.

Xavier Trias ha posat en valor el projecte d’educació inclusiva que es desenvoluparà en aquesta nova escola, “representa un canvi molt important”, i ha afegit que espera que, una vegada valorat el seu funcionament, es pugui dur a terme a altres centres, “els centres pilots han de tenir vocació de mirar més enllà”, ha conclòs.

 

Document relacionat:
Dossier de premsa: L’Escola Bressol Municipal Escorial obrirà el proper mes de setembre





Paraules clau

Alcalde Trias/ escola/ escola bressol/ Escola Bressol Municipal Escorial/ Gràcia/