L’Ajuntament va destinar 634.500 euros en concepte d’ajuts de pobresa energètica l’any 2014 : Servei de Premsa

L’Ajuntament va destinar 634.500 euros en concepte d’ajuts de pobresa energètica l’any 2014

10/02/2015



Temps estimat de lectura: 3 minuts

Durant l’any 2014 l’Ajuntament de Barcelona ha destinat 634.426,74 euros en matèria de pobresa energètica, més del 26% respecte l’any 2013. En total, el consistori va oferir l’any passat 4.032 ajuts per poder fer front al consum de subministres.

Des de l’any 2012, que va ser el primer any que es van començar a oferir aquestes ajudes de pobresa energètica, l’Ajuntament, a través de l’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, ha ofert 8.388 ajudes per aquest concepte, per un import total de 1.389.154,92 euros.

 

El Consistori disposa d’una partida específica i oberta per fer front a les situacions derivades del tall de subministraments de llum, gas i aigua a les persones amb precarietat econòmica. Aquests ajuts, com tots aquells que s’atorguen des dels Centres de Serveis Socials, es fan efectius un cop el treballador/a social realitza la valoració de l’usuari.

La tinenta d’alcalde de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, Maite Fandos, ha destacat que “l’Ajuntament disposa dels mitjans necessaris per garantir que tothom que ho necessiti estigui emparat per la xarxa de Serveis Socials municipals. Continuarem posant a l’abast de les persones els mitjans necessaris per cobrir les necessitats bàsiques, entre les que es troben els costos derivats dels subministraments energètics de la llar”.

La tinenta d’alcalde també ha explicat que l’Ajuntament disposa de recursos il·limitats per garantir que la xarxa de Serveis Socials de l’Ajuntament puguin donar cobertura a totes les persones vulnerables que no puguin fer front als costos derivats del manteniment dels subministraments bàsics de la llar, així com de qualsevol necessitat bàsica”. “A més”, ha continuat Fandos, “ho fem des de la qualitat i l’eficiència, cercant sempre nous mecanismes i la coordinació amb els agents implicats”.

L’Àrea de Qualitat de Vida, Igualtat i Esports, a part de disposar d’una partida econòmica oberta, també ha portat a terme diferents accions per fer front als efectes de la pobresa energètica:

– Per una banda, es van establir relacions amb representants de les companyies que operen a Barcelona per crear els circuits i la interlocució necessària que garanteixi el coneixement del Serveis Socials en els casos de tall en el subministrament de persones vulnerables:

– S’està realitzant una campanya de divulgació i comunicació emmarcada principalment en els centres de serveis socials de la xarxa de l’Institut Municipal de Serveis Socials, els Centres d’Atenció Primària, i altres serveis i entitats del tercer sector social per donar a conèixer els ajuts disponibles per fer front a la pobresa energètica, tarifa social, consells d’ estalvi energètic, entitats d’ajuda, etc.

Els Centres de Serveis Socials continuaran treballant de forma conjunta amb les entitats socials de la ciutat per abordar de manera coordinada els ajuts a famílies afectades per aquest problema des de la vessant de la detecció, la informació i l’atenció.





Paraules clau

atenció a les persones/ pobresa energética/