Trias destaca el paper del Consell Escolar Municipal en favor d’una educació inclusiva i afavorint la vinculació als barris : Servei de Premsa

Trias destaca el paper del Consell Escolar Municipal en favor d’una educació inclusiva i afavorint la vinculació als barris

09/02/2015



Temps estimat de lectura: 2 minuts

El Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona ha acollit l’acte institucional de celebració del 25è aniversari de la creació dels Consells Escolars de Districte i del Consell Escolar Municipal de Barcelona, presidit. per l’alcalde de Barcelona i president del Consell Escolar Municipal de Barcelona, Xavier Trias, acompanyat del regidor d’Educació i Universitats i vicepresident del CEMB, Gerard Ardanuy; la directora d’Atenció a la Família i a la Comunitat Educativa del Departament d’Ensenyament i vicepresidenta del CEMB, Meritxell Ruiz; i Josep Rovira, secretari del Consell Escolar Municipal entre d’altres. Durant s’ha presentat la publicació resum dels 25 anys d’activitats dels consells escolars de la ciutat.

 

 

L’alcalde ha afirmat que la creació del Consell Escolar Municipal de Barcelona l’any 1990, essent alcalde Pasqual Maragall i regidora d’Educació Marta Mata, “va ser una fita important en la història de l’educació de la ciutat”. Xavier Trias ha destacat que “Barcelona té una gran implicació en l’educació”; i ha assenyalat que al llarg d’aquests anys el Consell Escolar Municipal de Barcelona i els Consells Escolars de Districte han hagut d’adaptar-se a les noves realitats, “treballant per l’equitat i la justícia social en favor d’una educació inclusiva i afavorint la vinculació als barris”.

Trias ha afirmat que l’educació és una peça clau i que apostar per la formació, en moments difícils com els actuals, és molt important. Com ha remarcat, parlar d’educació és parlar d’escoles bressol, de formació professional, d’educació superior però, fonamentalment, és parlar d’èxit escolar: “no és només lluitar per l’excel·lència és també, i sobretot, és esforçar-se per no deixar ningú enrere”. L’alcalde ha recordat que el passat mes de novembre va tenir lloc a Barcelona el 13è Congrés Internacional de Ciutats Educadores, amb el lema ‘Una ciutat educadora és una ciutat que inclou’, i ha afirmat que “la idea de ciutat educadora és més vigent que mai”.

“La nostra voluntat”, ha assenyalat l’alcalde, “és fer de l’educació una aposta de futur, en la qual Barcelona ha de ser referent. No hi ha millor inversió de futur que l’educació. L’educació és una de les tasques més apassionants a les que es pot dedicar un governant”. Trias ha destacat la importància que els infants i els s joves es formin “per construir-se i construir un futur millor” i ha finalitzat la seva intervenció agraint a tots els que han participat en aquests 25 anys del Consell Escolar Municipal de Barcelona i dels Consells Escolars de Districte.

El Consell Escolar Municipal de Barcelona és l’òrgan de participació ciutadana en l’àmbit de l’educació i representa la comunitat educativa de la ciutat de Barcelona. Té una funció assessora i pot elevar informes i propostes a les institucions educatives i al municipi. És també consultat per l’Administració educativa de la Generalitat de Catalunya, pel Consorci d’Educació i per l’Ajuntament de Barcelona.





Paraules clau

Alcalde Trias/ Consell Escolar Municipal/